zaterdag, april 13, 2024
HomeKnokke-HeistNieuwe Investeringsplannen Verhogen Veiligheid op Maurice Lippensplein en Pastoor Opdedrinckplein

Nieuwe Investeringsplannen Verhogen Veiligheid op Maurice Lippensplein en Pastoor Opdedrinckplein

Het gemeentebestuur heeft een belangrijke stap gezet in de verbetering van de openbare verlichting op het Maurice Lippensplein en het Pastoor Opdedrinckplein. Een aanzienlijke investering van €150.050,81 excl. btw (€181.561,48 incl. btw) is goedgekeurd om de veiligheid op deze locaties te verhogen.

De Noodzaak van Verbetering

De beslissing volgt na vaststellingen dat het fietspad en de rotonde op beide pleinen onvoldoende verlicht waren, wat veiligheidsrisico’s met zich meebracht. Deze ontoereikende verlichting vormde een urgent probleem dat moest worden aangepakt.

Fluvius aan Zet

Fluvius, een bekende speler in energiebeheer, kreeg de opdracht van het gemeentebestuur om een prijsraming te maken voor een totaalpakket. Dit pakket zou alle verlichtingsproblemen in één keer oplossen, waarbij kwaliteit en duurzaamheid centraal staan.

Goedkeuring en Planning

De prijsraming voorgesteld door Fluvius is nu goedgekeurd, wat een positieve ontwikkeling betekent voor de bewoners en gebruikers van de pleinen. Hoewel de exacte timing van de werkzaamheden nog niet bekend is, is deze goedkeuring een cruciale eerste stap naar verbeterde veiligheid en comfort.

Toekomstige Ontwikkelingen

Verdere details over het project, waaronder de geplande aanvangsdatum en de verwachte duur van de werkzaamheden, zullen naar verwachting binnenkort worden gedeeld. Bewoners en bezoekers kunnen uitkijken naar een verbeterde en veiligere omgeving.