Home Knokke-Heist Versterking van Diversiteit in Knokke-Heist: Een Strategie voor Inclusieve Vertegenwoordiging

Versterking van Diversiteit in Knokke-Heist: Een Strategie voor Inclusieve Vertegenwoordiging

1
519
  •  

De politieke arena van Knokke-Heist staat op het punt te veranderen met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Het gerucht dat bijna iedereen in de gemeente een telefoontje heeft gekregen van gewezen burgemeester Piet De Groote om op zijn lijst te staan, wekt de nieuwsgierigheid op over de strategieën die onze politieke partijen kunnen hanteren om een divers en inclusief team samen te stellen. Vooral het opmerkelijke tekort aan vrouwelijke kandidaten is een punt van zorg dat aandacht verdient. Hieronder wordt door onze expert politieke marketing uiteengezet hoe partijen in Knokke-Heist, inclusief de partij van De Groote, (vrouwelijke) kandidaten kunnen werven en een krachtig, divers team kunnen vormen voor de komende verkiezingen.

In een reactie zegt de gewezen burgemeester Piet De Groote, intussen reeds een 50 tal kandidaten te hebben. Volgens De Groote zijn we als lokale media hem niet genegen en steunen we zelfs huidig burgemeester Jan Morbee. “Ik heb hier bewijzen van en kom ten gepaste tijden hiermee naar buiten… en zien hoe je dan zal reageren”, besluit De Groote! Als Lokale Media betreuren we de houding van de kandidaat burgemeester die ons intussen voor de tweede keer wil bedreigen. Beste lezers, Bij integriteit en democratie horen bedreigingen aan het adres van de (lokale) media niet thuis! We vonden het daarom ook belangrijk deze reactie te plaatsen.

Profiel en Visie

Bedenk wat voor partij je wilt zijn voor de inwoners van Knokke-Heist: Het is cruciaal voor elke politieke partij om een duidelijke visie te hebben over het soort fractie dat ze willen vormen binnen de gemeenteraad van onze gemeente. Dit omvat de doelstellingen die de partij nastreeft en het type mensen dat nodig is om deze doelen te bereiken. Een divers kandidatenteam zorgt voor een breder perspectief en versterkt de democratische legitimiteit van de partij. Discussies over de betekenis van diversiteit binnen de partij zijn essentieel net als een degelijk uitgeschreven programma.

Inclusieve Werving

Stel een inclusief profiel op: Het opstellen van vacatureteksten die zowel vrouwen als mannen aanspreken, is fundamenteel. De nadruk moet liggen op vaardigheden zoals debatteren en netwerken, maar ook op samenwerken en het streven naar maatschappelijke doelen. Het expliciet uitnodigen van vrouwen om te solliciteren is een stap in de richtie van gelijkheid.

Zichtbaarheid en Rolmodellen

Breng rolmodellen in beeld: Het is bewezen dat rolmodellen een sterke invloed hebben op de ambities van individuen. Het actief tonen van vrouwen die politiek actief zijn, kan anderen inspireren om ook de stap te zetten. Dit kan via de website van de partij, in de media, of tijdens vergaderingen. Al merken we dat heel wat sites van lokale kneistse politieke partijen en kandidaten amper up to date zijn.

Actieve Benadering

Zoek gericht: Het persoonlijk benaderen van vrouwen, jongeren of kandidaten in het algemeen en het inzetten van het netwerk van de partij om geschikte kandidaten te vinden, is cruciaal. Een proactieve houding in het benaderen van vrouwen die al maatschappelijk actief zijn, zoals leden van culturele, sociale- of ondernemersverenigingen, kan effectief zijn.

Overwinnen van Bezwaren

Voer het gesprek: Veel vrouwen, jongeren en anderen twijfelen aan hun eigen kwaliteiten of aan de eisen die het politieke werk aan hen stelt. Los van het negatieve imago. Het is belangrijk om duidelijk te maken wat de partij zoekt en te benadrukken dat perfectie niet vereist is. Ondersteuning in de vorm van mentoring of training zeker bij een nationale partij of via het VVSG kan helpen om deze bezwaren te overwinnen.

Diversiteit in Selectie

Zorg voor diversiteit in de kandidaatstelling: Om onbewuste vooroordelen tegen te gaan, is het essentieel dat verschillende mensen van de zoekende partij die de gesprekken met kandidaten voeren, divers zijn samengesteld. Training in gespreksvoering en bewustwording is belangrijk. Want Lokale en andere Media kunnen vaak lastige vragen stellen!

Ondersteuning bij Campagne

Bied als lokale partij ondersteuning bij de campagne: Vrouwen en andere kandidaten voorbereiden op de campagne door middel van training, coaching, en de koppeling aan een buddy kan helpen om het zelfvertrouwen te vergroten en ervoor te zorgen dat ze goed voor de dag komen tijdens de campagne.

"Door deze stappen te volgen, kunnen partijen in Knokke-Heist niet alleen de kans op goede kandidaten verhogen maar ook een sterker en meer inclusief team vormen dat de gemeenschap beter vertegenwoordigt, zegt Geert Deman, gewezen nationale campagneleider en expert politieke marketing. Dit zal niet alleen helpen om de democratische legitimiteit te versterken in Knokke-Heist, maar ook om een meer gebalanceerd en effectief beleid te voeren".

1 COMMENT

  1. Het ‘klinkt’ allemaal heel mooi democratisch… maar neem nu nu vrouwenpartij die nu verplicht wordt ook mannen op hun lijst in te vullen, die dan die kandidaten louter en alleen maar ‘gebruikt’ om maar aan de wet te voldoen… zou dit dan de democratie eer aan doen of versterken ??
    Maar mogelijks door een wetswijziging, die elkeen van dag op dag zomaar kan doen veranderen van geslacht, zonder enige medische ingreep te ondergaan… zouden alle problemen van de baan zijn toch…😂😉
    Heb ergens een gevoel dat steller van dit artikel de mening toegedaan is, dat vrouwen in het bijzonder ‘misdeeld’ worden bij lijstvorming, ben toch wel een andere mening toegedaan hoor, onze vrouwen staan zeker overal hun “steken”, om een oud Vlaams woord te gebruiken…