Binnenland

 • Baggeraars gaan bijzonder giftig slib weghalen uit de haven van Antwerpen
  by VRT NWS on 6 augustus 2020 at 12:59

  In de Antwerpse haven gaan baggerbedrijven Jan De Nul en DEME vanaf deze maand op grote schaal erg giftig slib weghalen. In dat slib zit TBT. Dat is een giftig product dat in scheepsverf werd gebruikt, maar sinds 2003 verboden is. Over 5 jaar moet zo’n 800.000 kubieke meter slib opgeruimd zijn. Dan zal de kwaliteit van het water er flink op vooruitgaan.

 • Brosella jazz-festival start vandaag
  by VRT NWS on 6 augustus 2020 at 12:50

  In het park van Laken start vandaag het Brosella jazz-festival. Het is een van de zeldzame manifestaties die niet zijn afgelast door corona.

 • Genkse porseleinkunstenaar Piet Stockmans viert 80ste verjaardag met nieuw werk in tentoonstelling
  by VRT NWS on 6 augustus 2020 at 12:35

  Piet Stockmans viert zijn 80ste verjaardag met een nieuwe tentoonstelling in het voormalige metaalmagazijn op de C-mine site in Genk. De expositie is geen overzicht van zijn werk, maar stelt nieuwe porseleinen creaties in blauw-wit tentoon. “Voor Piet Stockmans steek je geen stokje, zelfs het coronavirus niet”, steekt de energieke kunstenaar van wal.

 • Bijzonder druk bij grootste ijsjesfabrikant van de Benelux: “We maken 1 miljard ijsjes per jaar”
  by VRT NWS on 6 augustus 2020 at 12:07

  Het is bijzonder druk bij Ysco, de grootste ijsjesfabrikant van België, Nederland en Luxemburg. Het bedrijf in Langemark-Poelkapelle produceert elk jaar 1 miljard ijsjes. De coronacrisis heeft geen negatieve impact gehad. "Integendeel", zegt Kathleen van Ysco. "Heel wat mensen werkten de afgelopen weken thuis en de kinderen moesten minder naar school. Een ijsje is perfect om even de zorgen te vergeten."

 • Het Journaal 1
  by VRT NWS on 6 augustus 2020 at 11:30

  Herbekijk "Het Journaal 1" van donderdag 6 augustus.