Binnenland

 • Pfizer/BioNTech levert vervroegd 50 miljoen doses aan EU: 1,28 miljoen vervroegde prikken voor België
  by VRT NWS on 14 april 2021 at 12:58

  Vaccinproducenten Pfizer en BioNTech zullen 50 miljoen doses van hun coronavaccin vervroegd aan Europa leveren in het tweede kwartaal, vanaf april dus. Oorspronkelijk waren die doses voorzien voor het vierde kwartaal. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen meegedeeld. In het totaal zal het bedrijf tegen eind juni 250 miljoen doses leveren. Voor België betekent dat een vervroegde levering van 1,28 miljoen coronaprikken.

 • Op zoek naar garnalen in Antwerpse dokken: “Hoe meer diertjes, hoe beter de waterkwaliteit”
  by VRT NWS on 14 april 2021 at 12:44

  Duikers hebben kooien in het water gelaten aan de Lillobrug in Antwerpen, om te zien of er onder meer garnalen en andere ongewervelde diertjes in het water van de dokken zitten. Hoe meer diertjes ze in de kooien vinden, hoe beter, want dat toont dat de waterkwaliteit van de dokken en dus ook van de Schelde goed is. "Er zijn in de dokken wat aanpassingen gedaan om meer biodiversiteit te creëren. We controleren nu wat dat heeft opgeleverd", zegt bioloog Jonas Schoelynck (Universiteit Antwerpen).

 • Het journaal 13u
  by VRT NWS on 14 april 2021 at 11:30

  Herbekijk "Het journaal 13u" van woensdag 14 april.

 • Het weer
  by VRT NWS on 14 april 2021 at 11:05

  Bekijk het weerbericht van woensdag 14 april om 13.05 uur. De weersverwachting in tekst en beeld.

 • Politie Oudenaarde vindt eigenaar van achtergelaten zak vol medisch materiaal, maar mysterie blijft
  by VRT NWS on 14 april 2021 at 11:04

  De politie van Oudenaarde heeft kunnen achterhalen van wie de zak vol medisch materiaal is die een wandelaar vorige week vond. Door de serienummers op de buisjes kon de leverancier opgespoord worden. Die heeft op zijn beurt het bedrijf gecontacteerd dat de buisjes had besteld. En dat bedrijf heeft nu contact opgenomen met de politie.