Home Buitenland

Buitenland

 • Het raadsel van Ferrera Erbognone: heeft Italiaans dorp geheim wapen tegen COVID-19?
  by VRT NWS on 30 maart 2020 at 10:59

  In Lombardije, het zwaarst getroffen deel van Noord-Italië, ligt een dorpje dat weerstand lijkt te kunnen bieden aan COVID-19. Voor zover bekend, raakte geen van de duizend inwoners, vooral mensen ouder dan 65, besmet met het nieuwe coronavirus. Hoe dat komt, is een mysterie, zegt onder anderen de burgemeester, die ook lijkschouwer is. Hij stelt voor bloedonderzoeken onder de inwoners door te voeren. "Dan kunnen we misschien tot een resultaat komen dat tot een oplossing kan leiden."

 • Mercedes F1 gaat CPAP-beademingsmachines bouwen voor coronapatiënten
  by VRT NWS on 30 maart 2020 at 08:58

  Het Formule-1-raceteam van Mercedes gaat duizenden beademingstoestellen bouwen voor coronapatiënten. Dat kan snel en goedkoop op basis van bestaande CPAP-toestellen die gebruikt worden door slaapapneu-patiënten en snurkers. Ze zijn ook veel comfortabeler voor de patiënt zelf.

 • Besmettingen in Tokio stijgen snel, verdoezelde Japanse regering cijfers om Olympische Spelen te laten doorgaan?
  by VRT NWS on 30 maart 2020 at 08:44

  Het aantal besmettingen in Japan is gestegen, vooral in de hoofdstad Tokio. In tegenstelling tot de buurlanden leek het lange tijd dat Japan relatief gespaard bleef. Vorige week waren er slechts 16 bevestigde besmettingen, dat werden er later in de week 63 en dit weekend kwamen er op één dag 63 nieuwe gevallen bij. Cijfers die doen vermoeden dat de overheid niet correct rapporteerde, zolang er hoop was dat de Olympische Spelen in Tokio misschien toch zouden doorgaan.

 • Twitter schrapt posts van president Bolsonaro die corona minimaliseert en de Brazilianen liever ziet werken  
  by VRT NWS on 30 maart 2020 at 04:05

  Twitter heeft twee video’s van de officiële account van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro verwijderd, omdat daarin "de regels" van het socialemediakanaal worden overtreden. Bolsonaro (65) uit in de filmpjes zijn twijfels over nut en noodzaak van quarantainemaatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

 • Corona in de wereld: Virus is snel tikkende tijdbom voor Midden-Oosten
  by VRT NWS on 30 maart 2020 at 03:58

  Als het Midden-Oosten en Noord-Afrika worden getroffen door de coronacrisis, zal dat dramatisch zijn. De regio is helemaal niet voorbereid en is kwetsbaar. Het gaat om arme landen, met een grote jonge bevolking die samenhokt en waar de medische infrastructuur niet is opgewassen tegen een epidemie.