Buitenland

 • Orkaan Eloïse treft 250.000 mensen  in Mozambique
  by VRT NWS on 27 januari 2021 at 13:38

  In Mozambique laat orkaan Eloise een kwart miljoen mensen in nood achter, dat heeft de VN gemeld. Afgelopen weekend ging de orkaan aan land en veroorzaakte er zware overstromingen. Er vielen minstens 9 doden.

 • Amerikaanse president Biden spreekt over Russische inmenging en Navalny tijdens eerste gesprek met Poetin
  by VRT NWS on 27 januari 2021 at 10:55

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor het eerst gebeld met zijn Russische collega Vladimir Poetin. In hun gesprek legden ze de basis voor de verlenging van het nucleaire ontwapeningsverdrag New START. Het eerste onderhoud van de nieuwe Amerikaanse president met zijn Russische collega betekende meteen een breuk met de benadering van zijn voorganger. Biden bracht enkele heikele thema’s ter sprake, zoals Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen en de opsluiting van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny.

 • FBI heeft meer dan 400 verdachten in vizier na bestorming Capitool
  by VRT NWS on 27 januari 2021 at 01:42

  De Amerikaanse federale politiedienst FBI heeft meer dan vierhonderd verdachten van het bestormen van het Capitool geïdentificeerd. Assistent-directeur Steven D’Antuono zei dat er meer dan 130 mensen zijn opgepakt.

 • Nederlandse politie wil Belgische hulp als er nieuwe rellen uitbreken
  by VRT NWS on 27 januari 2021 at 00:42

  De Nederlandse politie overlegt met Belgische en Duitse collega’s of zij de Nederlandse ME (Mobiele Eenheid, bij ons oproerpolitie) kunnen helpen, als er nieuwe rellen uitbreken. Dat heeft de Nederlandse politiechef Willem Woelders dinsdagavond gezegd in het televisieprogramma Op1.

 • Amnesty International slaat alarm: in Wit-Rusland wordt massaal gefolterd, daders worden niet vervolgd. 
  by VRT NWS on 27 januari 2021 at 00:01

  Familieleden van gearresteerde demonstranten die buiten de gevangenismuren hun geliefden horen kermen en om genade smeken. Gevangengenomen demonstranten die wenen en die gedwongen worden om door een "gang" van cipiers te stappen die hen onophoudelijk met matrakken bont en blauw slaan… Het Amnesty International-rapport over de repressie tegen vreedzame betogers in Wit-Rusland leest als een horrorverhaal. En het regime in Minsk haalt zijn neus op. Klachten worden geseponeerd, de daders gaan vrijuit.