Home Justitie

Justitie

 • Drugstrafiek in ons land de laatste weken “op volle toeren” door coronacrisis
  by VRT NWS on 28 maart 2020 at 09:37

  De drugstrafiek in ons land draait op volle toeren de voorbije weken. Dat zegt Kristian Vanderwaeren, de topman van de dienst Douane & Accijnzen in de krant De Tijd. Op de luchthaven van Zaventem zijn de pakketten drugs die onderschept worden, plots veel groter. En dat is volgens Vanderwaeren rechtstreeks te linken aan de coronacrisis.

 • Sommige gescheiden ouders misbruiken coronacrisis om kinderen langer bij zich te houden
  by VRT NWS on 27 maart 2020 at 11:13

  Sommige gescheiden ouders in een co-ouderschapsregeling misbruiken de coronacrisis om hun kinderen langer bij zich te houden en ze niet naar hun ex-partner te brengen. Nochtans mag een kind volgens de coronaregels met beide ouders contact hebben, ook als de ouders niet meer samenwonen. Wie de omgangsregelingen van de kinderen niet respecteert, riskeert zware sancties.

 • “Valse hulpverleners en cyberaanval op ziekenhuis”: Europol waarschuwt voor coronacriminaliteit
  by VRT NWS on 27 maart 2020 at 07:49

  De Europese politiediensten van Europol waarschuwen voor nieuwe vormen van "coronacriminaliteit": criminelen die gebruik maken van de coronacrisis. Niet enkel verkopen ze nagemaakte medicijnen, ze doen zich aan de deur ook voor als dokter om vervolgens het huis leeg te plunderen. Er is ook meer activiteit op internetfora waar beelden van kindermisbruik te vinden zijn. "De crisis brengt vaak het beste, maar ook het slechtste in mensen naar boven. Meer mensen zoeken online naar kindermisbruik", zegt directeur van Europol Catherine De Bolle.

 • Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst gaat strenger controleren op misbruik van coronavignet
  by VRT NWS on 26 maart 2020 at 12:47

  De politie gaat pv’s uitschrijven voor chauffeurs die het coronavignet gebruiken om sneller de grens tussen Nederland en België over te steken, maar er eigenlijk geen recht op hebben. Dat speciale vignet is voorbehouden voor mensen die in bepaalde sectoren werken zoals de zorg of voor mensen die een onmisbaar beroep hebben.

 • Café in Diksmuide negeert openingsverbod
  by VRT NWS on 25 maart 2020 at 05:44

  In Diksmuide heeft burgemeester Lies Laridon (CD&V) het café Den Engel laten verzegelen. De politie had vastgesteld dat het eet- en sfeercafé open was. "De burgemeester heeft een krachtig signaal willen geven aan de horeca: niemand mag sollen met onze volksgezondheid", zegt korpschef Johan Geeraert van de lokale politiezone Polder.