Justitie

 • Grootste douaneactie tegen illegale sigaretten in ons land: “Productiesites schieten als paddenstoelen uit de grond”
  by VRT NWS on 4 augustus 2021 at 10:53

  De douane is vanmorgen binnengevallen op een tiental plaatsen in ons land waar illegale sigaretten werden geproduceerd. Bij de actie werden 150 douaniers ingezet, ze gebeurde in samenwerking met onder meer de Europese politiedienst Europol. Het totale aantal verdachten dat werd opgepakt, staat voorlopig op 40. Het gaat om de grootste actie van de douane in de strijd tegen de illegale handel in sigaretten.

 • Man opgepakt in België na dodelijk schietincident met Nederlandse oud-profvoetballer
  by VRT NWS on 3 augustus 2021 at 16:55

  De politie heeft in het Limburgse Bocholt een verdachte opgepakt voor het schietincident dat de voormalige Nederlandse profvoetballer Jergé Hoefdraad (35) het leven heeft gekost. Hoefdraad werd zondagochtend het slachtoffer van een schietincident in Amsterdam. Hij is vanmorgen aan zijn verwondingen bezweken. Dat heeft de Amsterdamse politie bekend gemaakt.

 • Drie verdachten gevat na klopjacht van politie en buurtbewoners op brandstichters in takelbedrijf
  by VRT NWS on 3 augustus 2021 at 11:53

  In Kapelle-op-den-Bos was er maandagavond een klopjacht op twee mannen en een vrouw die bij een takelbedrijf een voertuig in brand hadden gestoken. Zowel politie als bewoners hadden de achtervolging ingezet en met resultaat, want de drie verdachten konden gevat worden.

 • Weelde-Station opgeschrikt na ontploffing
  by VRT NWS on 2 augustus 2021 at 10:06

  Afgelopen nacht werden inwoners van Weelde-Station, een deelgemeente van Ravels, opgeschrikt door een luide knal. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en voerde een onderzoek uit. De situatie is veilig maar het parket van Antwerpen opende een onderzoek.

 • VN-comité tegen Foltering niet mals voor België in nieuw rapport
  by VRT NWS on 2 augustus 2021 at 08:38

  Het comité van de Verenigde Naties dat toekijkt op de naleving van het VN-Verdrag tegen foltering en andere wrede, onmenselijke en onterende behandeling of bestraffing, is niet mals voor ons land. In een nieuw rapport verwijst het CAT (Committee Against Torture) onder meer naar "het veelvuldig voorkomen" van politiegeweld, zoals eerder dit jaar bij La Boum, en de overbevolking in onze gevangenissen.