NieuwsLive

 • Pfizer/BioNTech levert vervroegd 50 miljoen doses aan EU: 1,28 miljoen vervroegde prikken voor België
  by VRT NWS on 14 april 2021 at 12:58

  Vaccinproducenten Pfizer en BioNTech zullen 50 miljoen doses van hun coronavaccin vervroegd aan Europa leveren in het tweede kwartaal, vanaf april dus. Oorspronkelijk waren die doses voorzien voor het vierde kwartaal. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen meegedeeld. In het totaal zal het bedrijf tegen eind juni 250 miljoen doses leveren. Voor België betekent dat een vervroegde levering van 1,28 miljoen coronaprikken.

 • Op zoek naar garnalen in Antwerpse dokken: “Hoe meer diertjes, hoe beter de waterkwaliteit”
  by VRT NWS on 14 april 2021 at 12:44

  Duikers hebben kooien in het water gelaten aan de Lillobrug in Antwerpen, om te zien of er onder meer garnalen en andere ongewervelde diertjes in het water van de dokken zitten. Hoe meer diertjes ze in de kooien vinden, hoe beter, want dat toont dat de waterkwaliteit van de dokken en dus ook van de Schelde goed is. "Er zijn in de dokken wat aanpassingen gedaan om meer biodiversiteit te creëren. We controleren nu wat dat heeft opgeleverd", zegt bioloog Jonas Schoelynck (Universiteit Antwerpen).

 • Te koop: historisch fort van de bouwheer Vauban in de Franse Alpen
  by VRT NWS on 14 april 2021 at 12:33

  Morgen wordt in Frankrijk een eeuwenoud fort per opbod verkocht. Fort Queyras ligt in de Alpen vlak bij de grens met Italië en was lange tijd militair belangrijk. Het fort wordt aangeboden door de bank van de huidige eigenaars die financiële problemen hebben.

 • Denemarken stopt volledig met AstraZeneca en schrapt het vaccin uit zijn strategie
  by VRT NWS on 14 april 2021 at 12:06

  Denemarken stopt na een wekenlange pauze nu helemaal met het gebruik van het AstraZeneca-vaccin. Dat is zojuist aangekondigd op een persconferentie van de Deense gezondheidsautoriteiten. Denemarken besliste vorige maand als eerste land om uit voorzorg tijdelijk geen AstraZeneca-vaccins meer toe te dienen, na meldingen van een zeldzame vorm van bloedklonters. Het land schrapt het vaccin nu volledig uit zijn vaccinatiestrategie.

 • BEKIJK – “Ik heb zoveel schrik”: Aziatische Amerikanen getuigen over hun angst voor toegenomen geweld
  by VRT NWS on 14 april 2021 at 11:26

  In de Verenigde Staten is het aantal meldingen van racisme tegen Aziatische Amerikanen vorig jaar meer dan verdubbeld. Met twintig miljoen zijn ze en ze maken zich grote zorgen. Onze correspondent Björn Soenens ging op zoek naar een verklaring in de Aziatische gemeenschap van Brooklyn, New York. Daar is het aantal meldingen bijna vertienvoudigd.