Ook dit nog

 • Gevonden “schat” van kinderen in Aarschot blijken gestolen juwelen te zijn
  by VRT NWS on 26 januari 2021 at 07:21

  Bij het spelen aan de Orleanstoren in Aarschot hebben twee kinderen juwelen gevonden. Waar ze eerst dachten een schat te hebben gevonden, bleek het al snel om gestolen juwelen te gaan. "Er zat een gouden geboortearmbandje bij met een naam ingegraveerd. Zo hebben we de rechtmatige eigenaars kunnen opsporen", vertelt de mama van een van de kinderen aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

 • 25 jaar geleden dook Julia Roberts op in “Friends”: “Waren de kussen met Chandler echt? Zo leek het toch”
  by VRT NWS on 23 januari 2021 at 06:15

  Twee Oscarnominaties en 2 Golden Globes, voor "Steel magnolias" en "Pretty woman", en 3 nominaties voor een MTV Movie Award, voor "Dying young" en "The Pelican Brief", midden jaren 90 was Julia Roberts dan ook een van de meest bejubelde actrices in Hollywood. Om de al populaire tv-serie "Friends" nog een extra duwtje in de rug te geven, wilde tv-zender NBC dan ook niets liever dan haar in een van de afleveringen te laten opdraven. En dat lukte, in "The One After The Superbowl" mocht de toen 28-jarige actrice wraak nemen op Chandler Bing, rol van Matthew Perry. Geruchten over een relatie tussen beiden kwamen NBC daarbij goed uit en de dubbele aflevering, met ook andere vedetten zoals Brooke Shields ("Blue lagoon") en Jean-Claude Van Damme, werd 25 jaar geleden in de VS de drukst bekeken aflevering van "Friends" ooit.

 • #FeelTheBrrr, Bernie Sanders en zijn wollen wanten stelen show tijdens eedaflegging: “In Vermont is mode van geen tel”
  by VRT NWS on 21 januari 2021 at 08:11

  Een opvallende gast gisteren tijdens de eedaflegging van Joe Biden: senator en voormalig presidentskandidaat Bernie Sanders. Niet omdat hij erbij was, wel door de kleren die hij aan had. Een beetje onderuitgezakt op een stoel, in een dikke jas en met opvallende wollen wanten was "opa Bernie" een ideaal onderwerp voor een hele resem grappen en parodieën op sociale media. "In Vermont weten we wat koude is en houden we ons niet bezig met wat mode is, we willen het gewoon warm hebben", reageerde Sanders in zijn bekende stijl.

 • 20 jaar geleden scoorde Baha Men wereldhit: “Who let the dogs out? Onze drummer misschien? Of toch iemand anders?”
  by VRT NWS on 16 januari 2021 at 06:15

  Nee, het was geen diervriendelijke meezinger, toen de fuifgroep Baha Men uit de Bahama’s midden 2000 "Who let the dogs out" op de markt gooide en ook in de eerste helft van 2001 Vlaamse tieners met gemak naar de dansvloer lokte. Het lied had wel degelijk een diepere betekenis: vrouwen die niet akkoord zijn met de scheldpartijen die onbeschofte mannen, ‘dogs’ dus, in hun richting afvuren. Het maakte het mee-blaffen op de muziek nog intenser.

 • Hoe verging het Devon Sawa, die 20 jaar geleden als “Stan” zijn obsessie voor Eminem niet kon bedwingen?
  by VRT NWS on 9 januari 2021 at 06:15

  Twintig jaar geleden wist Eminem ook de Vlaamse jeugd te overtuigen met "Stan", een nauwelijks iets aan de verbeelding overlatend lied over een obsessieve fan die er niet in slaagt met de Amerikaanse rapper in contact te komen. Intussen verwaarloost hij zijn zwangere vriendin, om uiteindelijk met haar in de autokoffer van een brug te rijden, enkel en alleen in de hoop dat Eminem hem zou opmerken. In de begeleidende videoclip werd de rol van Stan vertolkt door de Canadese acteur Devon Sawa, die toen al heel wat meisjesharten sneller had doen slaan in het spookjesavontuur "Casper" en de romantische komedie "Now and then". Maar als prille twintiger wilde Sawa een andere weg inslaan.