Home Ook dit nog

Ook dit nog

 • Hoe beroemd ook, deze ‘sterren’ zijn en blijven broer en zus…
  by VRT NWS on 31 mei 2020 at 05:30

  "Zonder je broer of zus zou je een ander persoon zijn." Tot die conclusie kwam professor Jonathan Caspi, verbonden aan de Montclair State University, in de Amerikaanse staat New Jersey, enkele jaren geleden nadat hij de relatie tussen broers en zussen uitgebreid onderzocht had. En hij voegde nog toe: "Broers en zussen vormen je identiteit, je vaardigheden en uiteindelijk zelfs je levenskeuzes." Vandaag vieren Europeanen hun ‘Brothers and Sisters Day’ – de Amerikanen deden dat al op 10 april – en daarom gingen we op zoek naar een aantal beroemde broers en zussen die hun levenskeuze wellicht door elkaar beïnvloed zagen in de zoektocht naar een gelijkaardige job.

 • Twitter reageert: hoe het coronavirus onze zorgeloze plannen ruïneerde…
  by VRT NWS on 30 mei 2020 at 05:15

  We hebben ze allemaal gemaakt bij het begin van het nieuwe jaar, maar onze plannen werden al snel in duigen geslagen toen het coronavirus zich aanbood. Plots zag, onder meer door de quarantainemaatregelen, alles er helemaal anders uit en moesten we onze toekomstplannen van de ene dag op de andere bijschaven. Al blijven zelfs nu die plannen nog altijd erg vaag. Samengevat: corona ruïneerde ons leven! Op Twitter was dit reden genoeg om "het mooie leven dat we in het vooruitzicht hadden" af te meten met "de tristesse die ons nu nog rest".

 • Verbazing over door post geleverde haargel, want “ik heb die tube 8 jaar geleden besteld”
  by VRT NWS on 29 mei 2020 at 06:42

  Elliot Berinstein uit de Canadese stad Toronto keek enigszins vreemd op toen hem onlangs door de postbode een pakje geleverd werd met daarin een tube haargel van het merk ‘Brylcreem’. Hij kon zich niet onmiddellijk herinneren dat hij dat recent besteld had. Het ging dan ook om een bestelling van augustus 2012 bij een onlinewinkel, die dus nu pas bij de 29-jarige man terechtkwam.

 • Kat Leo bezint zich op een wel erg ongewoon plekje…
  by VRT NWS on 27 mei 2020 at 06:45

  Tijdens de dagelijkse gebedsuitzending vanuit de tuinen van de kathedraal van Canterbury dook plots kat Leo op, die een wel erg opmerkelijke plek vond om zich in alle stilte te bezinnen. Hij vond er immers niets beters op dan te verdwijnen in de soutane van diaken Robert Willis, die zich hierdoor nochtans niet uit zijn lood liet staan en rustig zijn gebedsmoment verderzette. Het filmpje gaat intussen viraal.

 • Maleisisch gezin ‘dobbert’ vrijwel vlekkeloos op “Think about things”
  by VRT NWS on 26 mei 2020 at 07:24

  Misschien had IJsland dit jaar het Eurovisie Songfestival, mocht het niet een jaartje uitgesteld zijn door het coronavirus, gewonnen met het stuntelig grappige "Think about things" van Daði og Gagnamagnið. In ieder geval houdt leadzanger Daði Freyr Pétursson er een Europese radiohit aan over en, misschien nog belangrijker, roem op sociale media. Daar is immers al een tijdje een "Think about things"-challenge bezig, waarbij deelnemers een zo goed mogelijk gecoördineerd dansje afleveren, te vergelijken met het ‘dobberend’ optreden van de IJslandse groep. Dankzij de uitdaging gaat momenteel een filmpje van een Maleisische familie viraal, dat intussen meer dan 9 miljoen keer op Twitter bekeken werd.