Home Ook dit nog…

Ook dit nog…

 • “Ik kon nog maar aan één ding denken: “Die bizon gaat me hier niet aanvallen!””
  by VRT NWS on 30 maart 2020 at 07:45

  Naar aanleiding van de sluiting van het Yellowstone National Park ten gevolge van de coronacrisis zakte reporter Deion Broxton van de plaatselijke tv-zender KTVM-TV midden vorige week af naar een van de ingangen van het natuurpark, voor een interview met een van de opzichters daar. Maar toen hij aan zijn verslag wilde beginnen, zag hij plots een bizon naderen. De ogen van de reporter gingen van links naar rechts, waarna hij besloot zich uit de voeten te maken. De beelden werden intussen meer dan 10 miljoen keer op Twitter bekeken.

 • Twitter grapt over thuisonderwijs: “Leraar ontslagen omdat hij drinkt op het werk!”
  by VRT NWS on 29 maart 2020 at 05:30

  "Het gaat niet zoals gepland. Mijn moeder raakt overspannen. Ze raakt helemaal het noorden kwijt. We hebben een pauze moeten inlassen, zodat mijn moeder zich kan herpakken. En ik zeg het nogmaals: het gaat echt niet goed." Met deze boodschap in zijn schoolagenda maakte de 8-jarige Ben na de eerste dag thuisonderwijs duidelijk dat zijn moeder er helemaal niets van bakte. Moeder Candice Hunter Kennedy deelde een foto van de boodschap op haar Facebookpagina, onder de noemer ‘mijn zoon wees me zopas terecht’, waarna die massaal gedeeld en besproken werd. Want thuisonderwijs is geen pretje, zo lieten andere ouders op onder meer Twitter weten, al was een humoristische en relativerende ondertoon nooit ver weg.

 • Al in 1940 waarschuwde dit liedje tegen hamsteren
  by VRT NWS on 28 maart 2020 at 12:00

  Het Nederlandse jazzduo Johnny & Jones had met “Hamsteren” aan het begin van de Tweede Wereldoorlog een hit. De oorlog zou evenwel dramatisch aflopen voor beide Joodse muzikanten. Hun hamsterliedje duikt nu weer op en klinkt verbazend actueel in tijden van corona.

 • Zayn Malik stapte 5 jaar geleden uit One Direction: “Doen wat ik wilde doen!”
  by VRT NWS on 28 maart 2020 at 06:15

  Waar was u op 25 maart 2015 toen u het trieste bericht te horen kreeg dat de Britse boyband One Direction het vanaf dan zonder Zayn Malik moest doen? Als u het antwoord weet op deze vraag, dan was u ongetwijfeld een van de massaal vele fans van de toen enorm populaire groep. Op sociale media regende het dan ook dagenlang trieste reacties. "Miljoenen tweets van verontwaardigde fans na vertrek van Zayn Malik", blokletterde een Australische nieuwswebsite alvast.

 • Zeldzaam wit kamelenveulen geboren in Nevele: “Hij is heel flink en heeft twee perfecte bultjes”
  by VRT NWS on 25 maart 2020 at 12:04

  Op de hertenboerderij van Geert Sergeant in Nevele is een wit kamelenveulen geboren. "Kamelen komen voor in 3 kleuren, en wit is vrij uitzonderlijk", vertelt Sergeant. "We zoeken nog een naam. Een die zeker niks met corona heeft te maken!"