Ook dit nog

 • “Die onbeschofte, platvloerse humor van Al Bundy in “Married… with children”. Ik kreeg er een kick van”
  by VRT NWS on 10 april 2021 at 05:15

  Celebritywebsite Variety omschreef "Married… with Children" ooit als "een nauwelijks te geloven, onwaarschijnlijke en meest anti-institutionele tv-serie ooit, maar dan wel eentje die zelf een instituut geworden is". Elf seizoenen lang, van 1987 tot 1997, liet tv-zender Fox de vaak platvloerse en onbeschofte humor van vader Al Bundy en zijn gezin op de kijkers los. Tot groot ongenoegen van diverse Amerikaanse gezinsverenigingen, die de spot die gedreven werd met "het gelukkige Amerikaanse gezinnetje" niet konden pruimen. Toch deden hun protesten de kijkcijfers alleen maar stijgen. De rol van Al Bundy, een uitgebluste schoenenverkoper die vooral kankerde over het leven dat hij leidde, werd op een onvergetelijke manier vertolkt door Ed O’Neill. Maandag wordt O’Neill 75.

 • Machelen bestrijdt hondenpoep met… yoga
  by VRT NWS on 9 april 2021 at 07:43

  De gemeente Machelen en afvalintercommunale Incovo binden de strijd aan met hondenpoep in de parken. Ze doen dat niet met extra controles of boetes, maar wel met yoga.

 • BEKIJK: Dromedaris en twee kamelen dolen rond in dorpje vlak bij Doornik, politie op zoek naar de eigenaar
  by VRT NWS on 5 april 2021 at 15:22

  Afgelopen nacht zijn twee kamelen en een dromedaris gevonden in Marquain, een dorpje vlak bij Doornik in de provincie Henegouwen. De dieren waren aan het ronddolen op straat toen een alerte burger de politie verwittigde. De politie is nu op zoek naar de eigenaars van de dieren, voorlopig zonder resultaat.

 • Herman De Croo stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen: deze keer groet hij renners mét mondmasker aan
  by VRT NWS on 4 april 2021 at 13:01

  Tijdens de Ronde van Vlaanderen van 2020 kreeg Herman De Croo (Open VLD) nog een boete, omdat hij de renners groette zónder mondmasker. In 2021 groet diezelfde Herman De Croo het peloton helemaal coronaproof. Mét mondmasker en op ruime afstand groet hij de renners als ze zijn woonplaats Brakel passeren.

 • “Een auto die praat? Hou iemand anders voor de gek! Maar KITT uit “Knight rider” deed het met succes”
  by VRT NWS on 3 april 2021 at 05:15

  "Tijdens een reis in Zuid-Afrika bezochten we een Zulu-gemeenschap. Terwijl een aantal Zulu’s een plaatselijke dans uitvoerden, zag ik dat iedereen naar me staarde. Iemand bevestigde me dat ook zij daar naar "Knight rider" konden kijken. Als grap keek ik naar mijn horloge en riep luid: "Hé KITT, kom je me hier even ophalen!" Het dansen stopte onmiddellijk en ieder hoofd draaide weg op zoek naar de auto die zou komen aanrijden. Het was ronduit hilarisch!" Met deze anekdote wilde David Hasselhoff aantonen hoe populair de tv-serie "Knight rider", waarin hij de rol van Michael Knight speelde, wel was en waarin een heel grote rol weggelegd was voor zijn trouwe vierwieler KITT. Aan "Knight rider" kwam 35 jaar geleden een eind toen de laatste aflevering door tv-zender NBC uitgezonden werd (al zouden daarna wel nog diverse tv-films en zelfs een nieuwe serie in 2008, die schromelijk flopte, volgen).