Ook dit nog

 • Gina G wordt 50: “Hoe ik die periode van succes overleefd heb? Ik heb geen flauw idee!”
  by VRT NWS on 1 augustus 2020 at 05:15

  "Aanstekelijk", "Vrolijk en levendig", "Een lied dat je misschien niet openlijk maar zeker stiekem leuk vindt", "Niet om op je stoel te blijven zitten of in een hoekje te blijven staan tijdens een feestje", "Een meezinger pur sang", "Bruisend van energie", "Sensueel en tegelijkertijd ietwat ondeugend". De muziekrecensenten lieten er geen twijfel over bestaan dat "Ooh Aah… Just a Little Bit" van de Australische zangeres Gina G in 1996 alles had om een internationale hit te worden. En het lukte haar ook, tot een top 15-notering in de Amerikaanse Billboard-hitparade toe. Des te opmerkelijker was het succes omdat de dansplaat de jury’s van het jaarlijkse Eurovisiesongfestival veel minder wist te overtuigen. Maar Gina G, die maandag 50 wordt, bewees hun ongelijk en keek daarna met gemengde gevoelens terug op de Europese liedjeskermis.

 • Twitter reageert op avondklok in Antwerpen: “”Tik Tak” nu elke avond om 23.25 uur!”
  by VRT NWS on 31 juli 2020 at 11:20

  "We moeten erdoor, we hebben geen keuze", blokletterde onze website gisteren naar aanleiding van de eerste avondklok in ons land sinds de Tweede Wereldoorlog. Tussen 23.30 uur en 6 uur moeten de Antwerpenaren ‘in hun kot blijven’ om zo de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een dergelijke dwingende maatregel kan natuurlijk niet zonder gezaag en geklaag gepaard gaan. Iets wat men met de nodige humoristische ondertoon de afgelopen dagen, na de beslissing van het Antwerps provinciebestuur, op Twitter kon merken. Bovendien was het voor ‘de rest van Vlaanderen’ dan weer een gelegenheid om op een soms weinig subtiele manier over Antwerpen te grappen.

 • Eind goed, al goed: gestolen teddybeer met spraakbericht van overleden moeder is terecht
  by VRT NWS on 30 juli 2020 at 06:38

  Mara Soriano uit de Canadese stad Vancouver werd eind vorige week het slachtoffer van een diefstal. Tijdens de verhuis naar een nieuw appartement werden niet alleen een iPad en een aantal verzekeringspapieren gestolen, maar ook een knuffelbeer die een wel erg speciale betekenis voor de 28-jarige vrouw had. De beer was immers een cadeau van haar moeder, bij wie in 2007 kanker werd vastgesteld. Zij gaf het pluchen dier in december 2017 aan haar dochter om haar, ook na haar dood, te doen herinneren aan hun unieke band. Dat gebeurde door de beer te laten ‘praten’ via een opnamebandje in diens buik en door hem kleren te doen dragen die ook zij graag droeg. In juni 2019 stierf moeder Marilyn. Met de hulp van sociale media, inclusief die van een aantal beroemdheden, werden Mara en haar beer zopas opnieuw verenigd.

 • Koppel uit Zedelgem vreest dat ook 3e trouwdatum niet kan doorgaan
  by VRT NWS on 28 juli 2020 at 08:17

  Aline De Cokere en Dieter Bleyaert uit Zedelgem hebben hun trouw al 2 keer moeten uitstellen door de coronacrisis, maar ook de 3e trouwdatum komt nu in het gedrang door de 2e besmettingsgolf. "We hopen eindelijk te kunnen trouwen in oktober, maar hebben nog geen enkel perspectief", zegt Aline.

 • 10 jaar geleden: “Lena was de perfecte ‘jonge hupse griet’ om met “Satellite” te scoren”
  by VRT NWS on 25 juli 2020 at 05:15

  "De Duitse zangeres Lena stond in een eenvoudig zwart jurkje op het podium en bracht een vrolijk liedje over verliefdheid in de stijl van Britse singer-songwriters als Kate Nash en Lilly Allen. Haar nummer is erg catchy en ze stond heel naturel op het podium." Zo omschreef onze redacteur in mei 2010 de Duitse overwinning op het Eurovisie Songfestival van de net 19 jaar geworden Lena Meyer-Landrut. Maar in tegenstelling tot andere winnende liedjes bleek "Satellite" wel sterk genoeg om ook de Europese hitparades te bestormen. In Vlaanderen zelfs in die mate dat het nummer 10 jaar geleden de zomermaanden nog wist op te frissen. Of, zoals een Duits muziekrecensent het omschreef, "een aanstekelijk lied dat dankzij een ontwapenende zangeres tot hitstatus werd gebombardeerd".