Ook dit nog

 • “Dankzij “The princess diaries” was ik plots wereld- en wereldberoemd… bij 6-jarigen welteverstaan!”
  by VRT NWS on 31 juli 2021 at 05:15

  Intussen heeft ze een Oscar, een Golden Globe, een BAFTA, een Primetime Emmy Award en verschillende Teen Choice Awards in haar prijzenkast staan, maar 20 jaar geleden moest de filmcarrière van Anne Hathaway nog beginnen. En dat deed ze met verve in het kassucces "The princess diaries", inclusief weelderige pruik en nep-wenkbrauwen. Als de onhandige Mia Thermopolis werkte Hathaway vooral op de lachspieren, tot ongenoegen van haar grootmoeder (rol van Julie Andrews), koningin van het Europese land Genovia die haar een spoedcursus om prinses te worden, moet geven. Maar het succes van de film had ook zo zijn nadelen, zo zou Hathaway later toegeven.

 • “We waren alfavrouwen en dachten dat we ons dan ook zo moesten gedragen”
  by VRT NWS on 24 juli 2021 at 05:15

  Vier "diva’s", elk al op een toppunt van hun populariteit, met één of meer wereldhits achter hun naam. De samenwerking tussen Christina Aguilera, Pink, Lil’Kim en Mya werd in 2001 door de gespecialiseerde pers dan ook met argusogen gevolgd en er werden niets minder dan regelrechte ‘cat fights’, voor, tijdens en na de opnames van "Lady Marmalade" verwacht. Maar de professionaliteit van de zangeressen haalde het van hun onderlinge competitiviteit en "de nog vunzigere versie van het origineel uit 1975", zoals muziekwebsite AllMusic de titeltrack van de film "Moulin Rouge" omschreef, werd een heuse wereldhit. Ook in Vlaanderen bereikte het nummer, ook bekend als "Voulez-vous coucher avec moi (ce soir)?", 20 jaar geleden een top 5-notering.

 • “Wil je het in Hollywood maken, verander dan eerst je naam, Taufatofua!”
  by VRT NWS on 21 juli 2021 at 05:15

  Met een jaar vertraging worden vrijdag de Olympische Spelen in Tokio feestelijk geopend met de traditionele openingsceremonie. Vijf jaar geleden, in Rio, werd daarbij alle aandacht getrokken door een atleet uit Tonga, een eilandengroep in de Stille Oceaan, die met zijn ontbloot bovenlijf, dat ingesmeerd was met véél kokosolie, menig vrouwenhart sneller deed slaan. De tv- en filmwereld zag hem daarna al snel schitteren buiten de sportwereld. Maar Pita Taufatofua bleef resoluut voor de sport kiezen en slaagde er in zich ook voor deze Spelen te plaatsen. Vraag is wel of hij een even opvallende rol tijdens de openingsceremonie kan spelen, nu hij niet alleen vlaggendrager zal zijn.

 • 20 jaar geleden vonden ‘tienersulletjes’ wereldwijd steun bij elkaar dankzij “Teenage dirtbag”
  by VRT NWS on 18 juli 2021 at 05:15

  Meegevraagd worden door het populairste meisje uit de klas en dan nog naar een van je favoriete rockbands, Iron Maiden. Het lukte in 2001 alvast het buitenbeentje van dienst in de bijna-wereldhit "Teenage dirtbag" van de Amerikaanse poprockband Wheatus ("Zomaar een woord, zonder enige betekenis"). De Amerikanen vonden er weinig aan, maar in de rest van de wereld werd het nummer 20 jaar geleden guitig meegezongen. Het groeide zelfs uit tot een soort lijflied voor wie zich beoordeeld voelde als tienersulletje, mislukkeling, kneusje, slappeling en loser, waar ook ter wereld. Al was de aanleiding voor het schrijven van het nummer toch enigszins gewelddadiger dan op het eerste gezicht leek.

 • Allereerste Nutteloze Borden Wandeling in Ninove: “Het is niet omdat hier een bordje hangt, dat je het moet lezen”
  by VRT NWS on 15 juli 2021 at 08:07

  Vanavond wordt in Ninove de allereerste Nutteloze Borden Wandelroute in ons land ingehuldigd. De route mag je gerust letterlijk nemen: het is een wandeling langs bordjes die niks inhoudelijks te betekenen hebben, maar ze proberen een glimlach te toveren op voorbijgangers hun gezichten.