Ook dit nog

 • Bezieler achter Lipps Inc. wordt 70: “”Funkytown” is de peper in het gat op discofeestjes!”
  by VRT NWS on 24 oktober 2020 at 05:15

  Wellicht zegt de naam Steven Greenberg u weinig, maar hij was de drijvende kracht achter Lipps Inc. – lees: Lip Sync -, die begin jaren 80 een wereldhit scoorde met het uiterst dansbare "Funkytown". Het nummer wordt nog altijd beschouwd als een van de laatste discokleppers en dus een waardige afsluiter van een muziekperiode die in de jaren 70 hoogtij vierde. Greenberg wordt vandaag 70, reden genoeg om "Funkytown", dat ook in Vlaanderen de eerste plaats van de hitparade bereikte, nogmaals vanonder het stof te halen.

 • Lakeland in Florida verkoopt witte zwanen die afstammen van een koppel dat ze ooit cadeau kreeg van de Britse Queen
  by VRT NWS on 17 oktober 2020 at 09:05

  De Amerikaanse stad Lakeland heeft tientallen witte zwanen verkocht, omdat ze kampt met een overbevolking van de diersoort. De zwanen stammen af van een koppel dat de stad ooit cadeau kreeg van de Britse koningin Elizabeth II.

 • “Hello”-video verpulverde 5 jaar geleden YouTuberecords: “Adele? Welke Adele? Gewoon, Adele!”
  by VRT NWS on 17 oktober 2020 at 05:15

  De fans hadden er 5 jaar geleden lang op moeten wachten – haar vorige hit, het James Bond-lied "Skyfall", dateerde al van 3 jaar eerder – maar de respons kon niet overweldigender zijn. Adeles "Hello" verpulverde in oktober 2015 dan ook het record van meest bekeken muziekvideo binnen 24 uur en zou daarna zelfs het snelst de kaap van 1 miljard views overschrijden. Later zou "Hello" ook nog tot beste lied van het jaar verkozen worden tijdens de Grammy-uitreiking. Maar al even belangrijk was de prijs voor beste video van het jaar tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards. In de bejubelde zwart-witvideo was een opmerkelijke rol weggelegd voor de toen 27-jarige Amerikaanse acteur en R&B-zanger Tristan/Mack Wilds.

 • “How it started” en “How it ended”: het verhaal achter de nieuwste hype op sociale media
  by VRT NWS on 12 oktober 2020 at 16:21

  Je hebt het misschien gemerkt in je feed op Twitter of Instagram: posts onder de noemer "How it started" en "How it’s going" of "How it ended" zijn de jongste dagen alomtegenwoordig op sociale media. Daarbij zijn telkens 2 afbeeldingen te zien: een van een situatie in het verleden en een van een situatie vandaag. Ook de VRT draagt zijn steentje bij, maar waar komt de trend vandaan?

 • 25 jaar geleden: “Eerst werd “Het busje komt zo” meegezongen, daarna slingerde men bierglazen naar ons hoofd”
  by VRT NWS on 10 oktober 2020 at 05:15

  Wachten op de methadonbus, om er uiteindelijk door omvergereden te worden. 25 jaar geleden werd er best hard gelachen met de clou van de ietwat lullige meezinger "Het busje komt zo" van het Nederlandse duo Höllenboer. Höllenboer – bijnaam voor ‘boer op een heuvel’ – bestond uit zanger en tekstschrijver Gerard Oosterlaar en gitarist/componist Bas van den Toren, beiden uit Salland, in de provincie Overijssel. Na Nederland ging ook in Vlaanderen het plaatje vanaf midden oktober 1995 gretig over de toonbanken. Met als conclusie dat het nummer uiteindelijk nog het best omschreven werd als "Weird Hit Wonder", want vooral "lekker simpel en overdreven lullig gerijmd", volgens de Nederlandse tv-zender VPRO althans.