Economie

 • De Lijn verhoogt een aantal tarieven vanaf 1 februari
  by VRT NWS on 27 januari 2021 at 10:28

  De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn verhoogt vanaf 1 februari een aantal tarieven. Volgens De Lijn gaat het om een gemiddelde indexaanpassing van 1 procent. De verhogingen gelden vooral voor de vervoersbewijzen die je via de app aankoopt en voor sommige abonnementen.

 • Vakbonden en werkgevers: “Geen enkel beroep voorrang geven bij vaccinaties”
  by VRT NWS on 27 januari 2021 at 08:00

  Geen enkel beroep zou voorrang moeten krijgen bij de vaccinaties tegen COVID-19. Dat zeggen de vakbonden en werkgevers in een advies aan de overheid. De ministers van Volksgezondheid van ons land zijn vanochtend uit elkaar gegaan zonder beslissing over die zogenoemde essentiële functies. De discussie wordt volgende week verdergezet. Maar de vakbonden en werkgevers stellen dus voor om iedereen gewoon volgens de bestaande afspraken te vaccineren.

 • Wat als ik geen zonnepanelen heb? Betaal ik die 500 miljoen nieuwe compensaties mee? En wat heb ik aan digitale meter?
  by VRT NWS on 27 januari 2021 at 04:18

  In de hele discussie over het stopzetten van de terugdraaiende teller wordt één groep nogal eens uit het oog verloren: de mensen zonder zonnepanelen. Want naast de 570.000 gezinnen met zonnepanelen zijn er 3 miljoen die geen panelen hebben. Ook zij zitten met vragen over de terugdraaiende teller en de digitale meter. We geven hier een aantal antwoorden.

 • “Fornieri en Meyers vrij onder voorwaarden” in Nethys-affaire
  by VRT NWS on 26 januari 2021 at 16:50

  De raadkamer van Luik vraagt om de zakenmannen François Fornieri en Pierre Meyers, onder voorwaarden vrij te laten. Dat hebben de advocaten van Fornieri in een persbericht bekendgemaakt. De twee waren aangehouden in een onderzoek naar corruptie en verduistering bij de Luikse intercommunale Nethys. Het parket heeft 24 uur de tijd om beroep aan te tekenen tegen hun vrijlating.

 • In Zeebrugge zijn de werken aan het bouwdok voor de Antwerpse Scheldetunnel gestart
  by VRT NWS on 26 januari 2021 at 14:56

  In Zeebrugge zijn de eerste graafmachines aan het werk om een bouwdok voor de Scheldetunnel te maken. In dat dok worden de komende jaren de tunnelelementen gemaakt. Die elementen wegen elk 60.000 ton.