Over ons

De Kneistikrant is er voor iedereen die zich betrokken voelt met Knokke-Heist en de Zwinregio de regio waar zij wonen, werken, verblijven en leven. En die de herkenning en erkenning van die wereld belangrijk vindt. Maar ze zijn er ook voor mensen die het (inter)nationale nieuws volgen, en sport en entertainment(nieuws) waarderen. Die willen weten en begrijpen wat er speelt en willen weten wat dat voor hen betekent. Zonder poespas, met fatsoen. Wat je leest, ziet of hoort mag je raken. Kneistikrant en de weekend editie #hetzoute.com zijn er voor iedereen die een gezonde mix tussen nieuws en ontspanning zoekt. We zijn een krant met een mening voor mensen met een mening. Participeren en een leuk debat zijn via reacties onder artikels altijd welkom.

Kneistikrant is 24 uur per dag, 7 dagen per week online op web en mobiel. En dagelijks maken we een krant vol feiten, beleving, achtergronden en reportages. Het magazine op zaterdag maakt van elk weekend weer een feestje.

Al het nieuws uit de Zwinregio staat in één krant: Knokke-Heist, Damme, Zeebrugge, Sluis (NL) en de Zeebrugse Haven. Daarnaast brengt de Kneistikrant ook het nieuws uit binnen- en buitenland via een RSS-feed. Elke dag  mag je van onze vrijwilligers die onze redacteur zijn een levendige bijlage verwachten over wat mensen beweegt, hoe ze met elkaar omgaan, wat ze willen of hebben ervaren. Voor wie in Knokke-Heist en de Zwinregio de wereld wil zien, dichtbij en veraf, is Kneistikrant dé nieuwsbron. Vaak overgenomen door nationale media. Waardoor we als krant ook onze regio in de spotlights kunnen plaatsen.

Zo helpt de Kneistikrant om het nieuws en de wereld beter te begrijpen. Dat geeft vertrouwen, zodat de lezers hun eigen keuzes kunt maken. Kneistikrant biedt je wat jij belangrijk vindt, wat dicht bij jou staat, wat je raakt, wat je graag met anderen wilt delen en wat jou verbindt met de wereld om je heen. Dat kan zijn wat je moet weten, wat leuk is om te weten of gewoon wat je leuk vindt om te doen. Want we waren zoveel jaren geleden de eerste digitale krant van het land en dat willen we graag blijven.

Geert Deman

Voorzitter KMO-INFO afdeling Knokke-Heist, uitgever & eindredacteur