zaterdag, mei 25, 2024
HomeUncategorizedOntdek de verborgen natuurpracht van De Fonteintjes

Ontdek de verborgen natuurpracht van De Fonteintjes

Florale schatten tussen de duinen

De Fonteintjes blinken uit door hun uitzonderlijke plantenrijkdom. Vooral in de maanden mei en juni, wanneer de natuur volop in bloei staat, is het gebied een lust voor het oog. Bezoekers kunnen genieten van de aanblik van vijf soorten wilde orchideeën, waaronder de opvallende rietorchis, de bijzondere bijenorchis en de moeraswespenorchis. Naast deze opvallende bloeiers, vindt men er ook andere zeldzame soorten zoals addertong en lidstengel. Het uiterst zeldzame weegbreefonteinkruid is een ander hoogtepunt dat natuurliefhebbers zeker zullen waarderen.

Een concert van vogels en kikkers

Het reservaat is niet alleen een thuis voor zeldzame planten, maar ook voor een rijkdom aan vogelleven. In het voorjaar vormen de rietlanden een podium voor vogels zoals de Cetti’s zanger, de rietzanger, de kleine karekiet en de bosrietzanger, die elk hun unieke lied ten gehore brengen. Dit melodieuze spektakel wordt versterkt door de roep van de waterral en de koren van groene kikkers, die samen een onvergetelijke natuurervaring bieden.

Een geleide ontdekkingstocht

Voor wie deze natuurlijke pracht van dichtbij wil ervaren, organiseert Natuurpunt een begeleide wandeling door dit bijzondere gebied. De wandeling vindt plaats op zaterdag 11 mei 2024 van 09:00 tot 12:00 uur. Belangstellenden moeten zich vooraf inschrijven, aangezien het aantal deelnemers beperkt is tot 15. Deze regel zorgt voor een rustige en respectvolle benadering van de natuurlijke habitat.

Praktische informatie voor de deelnemers

Deelnemers worden verzocht om laarzen of waterdichte schoenen te dragen en, indien mogelijk, een loepje en verrekijker mee te nemen om de kleine wonders van de natuur van dichtbij te bekijken. De start van de wandeling is in de Londenstraat in Zeebrugge. Belangrijk om te noteren is dat honden niet zijn toegestaan tijdens deze wandeling, om de rust van de natuur en haar bewoners te waarborgen.

https://www.natuurpunt.be/agenda/orchidee%C3%ABn-de-fonteintjes-14