maandag, april 15, 2024
HomeUncategorizedDe Zwinstreek Verwelkomt Nieuwe Gastheren en -vrouwen

De Zwinstreek Verwelkomt Nieuwe Gastheren en -vrouwen

38 lokale ondernemers hebben onlangs de opleiding tot Gastheer of Gastvrouw van de Zwinstreek met succes afgerond. Deze toegewijde inwoners zijn nu klaar om toeristen te voorzien van informatie en tips over onze veelzijdige regio. Met deze nieuwe lichting komt het totale aantal Gastheren en -vrouwen op 123. Dit initiatief, ondersteund door de Zwinstreekgemeenten Sluis, Knokke-Heist, Damme, Maldegem, en Sint-Laureins alsook IVN Natuureducatie, wordt geleid door Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen. Een volledige lijst van alle gastheren en -vrouwen is beschikbaar voor geïnteresseerden.

Een Netwerk van Gastvrijheid

Het netwerk van gastheren en -vrouwen varieert van souvenirshops en hotels tot musea, restaurants, fietsverhuurbedrijven, en ijssalons. Deze ondernemers en hun medewerkers delen een gezamenlijke passie voor de promotie van de Zwinstreek. Elk lid heeft deelgenomen aan de cursus ‘Gastheer van de Zwinstreek’ en neemt jaarlijks deel aan bijscholingen, netwerkbijeenkomsten, gebiedssafari’s, en projecten om up-to-date te blijven. Hun inzet is te herkennen aan een speciaal ‘Gastvrije Zwinstreek’-gevelbordje.

Word Ook Gastheer of Gastvrouw

Deze gastheren en -vrouwen delen graag hun kennis en liefde voor de regio met bezoekers, en maken de ervaring in de Zwinstreek authentiek en persoonlijk. Geïnteresseerd in deze rol? Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website, waar ook meer informatie te vinden is over de opleiding.

Verdeling Gastheren/Gastvrouwen

  • Knokke-Heist: 20
  • Damme: 2
  • Maldegem: 3
  • Sint-Laureins: 11
  • Sluis: 87
  • Totaal: 123

Dit programma draagt bij aan de levendigheid en gastvrijheid van de Zwinstreek, en versterkt de lokale gemeenschap door kennis en passie te delen.