woensdag, mei 22, 2024
HomeUncategorizedOntdek de Wereld van Wijn: Een Avond met Sommelier Dirk Van Rie

Ontdek de Wereld van Wijn: Een Avond met Sommelier Dirk Van Rie

Een unieke kans voor wijnliefhebbers in Knokke-Heist! Op maandag 29 april 2024 transformeert de lokale wijnbar zich van 19:30 tot 22:30 uur tot een educatief centrum voor aspirant-sommeliers en wijnenthousiasten. Sommelier Dirk Van Rie, bekend om zijn diepgaande kennis en passie voor wijnen, nodigt je uit voor een boeiende ‘Start to Taste’ workshop.

Oude versus Nieuwe Wijnwereld

De avond begint met een intrigerende verkenning van de “oude” en “nieuwe” wijnwereld. Dirk zal de rijke tradities van Europese wijnlanden zoals Frankrijk, Italië en Spanje uitleggen, evenals de dynamische en innovatieve praktijken van nieuwere wijnregio’s zoals Australië en Chili. Deze sessie biedt inzichten in hoe locatie, geschiedenis en productiemethoden de smaak en het karakter van wijn beïnvloeden.

Praktische Wijnkennis

Verder zal Dirk essentiële tips delen over het selecteren, openen en bewaren van wijnen. Deze praktische adviezen zijn bedoeld om je wijnervaring thuis te verrijken.

Kunst van het Proeven

Het hoogtepunt van de avond is een interactieve proefsessie. Onder leiding van Dirk leer je de kunst van het wijnproeven:

  • Visualiseren: het beoordelen van wijn op kleur en consistentie.
  • Ruiken: het identificeren van subtiele geuren en aroma’s.
  • Proeven: het ontdekken van smaken en structuren.
  • Beoordelen: het analyseren van kwaliteit en het herkennen van mogelijke fouten in de wijn.

Aan het eind van deze workshop ga je naar huis met een schat aan informatie die je direct kunt toepassen om jouw wijnervaring te verbeteren.