Home Politiek

Politiek

 • Vlaanderen kijkt naar spaarders om economie te steunen: “welvaartsfonds” waarin u voordelig kan investeren
  by VRT NWS on 1 juni 2020 at 09:42

  De Vlaamse regering richt een "welvaartsfonds" op dat op langere termijn moet investeren in ondernemingen. De regering gaat het fonds zelf voor 240 miljoen euro vullen, maar kijkt naar spaarders om verder te investeren. In ruil voorziet de regering verschillende belastingvoordelen. De Vlaamse regering hoopt uiteindelijk een half miljard euro te verzamelen in het fonds.

 • SP.A-voorzitter Rousseau en PS-collega Magnette botsen in hun “snuffelronde” op de liberale familie 
  by VRT NWS on 1 juni 2020 at 06:26

  PS-voorzitter Paul Magnette en SP.A-voorzitter Conner Rousseau voeren nog steeds volop gesprekken met het oog op een nieuwe regering. De focus ligt op een sociaaleconomisch herstelbeleid. Het valt daarbij op dat de verhouding tussen de PS en de N-VA constructiever is dan voordien, maar het loopt moeilijker met de liberalen. Een uitweg uit de politieke impasse is nog niet in zicht.

 • Na de verwarring rond grensverkeer naar buurlanden: minister Goffin verontschuldigt zich voor communicatie
  by VRT NWS on 31 mei 2020 at 14:33

  Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) verontschuldigt zich voor de verwarrende communicatie van gisteren over de mogelijkheden tot familiebezoek en winkelen in de buurlanden. Hij geeft toe dat dit inderdaad nog niet mogelijk is in Frankrijk, zoals het Ministerieel Besluit dat gisteren in het Staatsblad is verschenen nochtans vermeldt.

 • Mooi weer lokt ook dagjestoeristen naar de kust, kustburgemeesters vragen versterking voor politiekorpsen
  by VRT NWS on 31 mei 2020 at 04:49

  De zomerse temperaturen hebben in dit verlengde pinksterweekend de eerste dagjestoeristen naar de kust gelokt, ook al is zo’n uitstap momenteel nog verboden. De burgemeesters van Blankenberge en Oostende benadrukken dat er absoluut geen sprake is geweest van een overrompeling in hun stad. De kustburgemeesters vragen wel een versterking van hun politiekorpsen, om de orde beter te kunnen handhaven. Intussen zet de dalende trend in de coronacijfers zich voort. Er zijn in de afgelopen 24 uur 195 nieuwe bevestigde besmettingen, 40 nieuwe ziekenhuisopnames en 14 extra overlijdens gemeld. Volg hier alle updates over de coronacrisis op de voet.

 • Winkelen over de grens? Grensregio’s zijn verrast: “Belgen zijn goed in verrassingstactiek”
  by VRT NWS on 30 mei 2020 at 13:43

  De lokale autoriteiten in Nederland en Frankrijk reageren verrast op de Belgische aankondiging dat winkelen over de grens voortaan weer mogelijk is. Zowel de burgemeester van de Nederlandse grensgemeente Sluis als de Préfecture du Nord, in de Noord-Franse stad Rijsel, vallen uit de lucht en hebben geen weet van enig overleg over een versoepeling van het grensverkeer met ons land, laat staan van een beslissing.