Home Politiek

Politiek

 • De Foyer #26: De medische strijd tegen corona en de financiële bazooka van Alexander De Croo
  by VRT NWS on 29 maart 2020 at 13:48

  Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van De Zevende Dag. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur.

 • Podcast “De afspraak op vrijdag” met Gwendolyn Rutten, Carl Devos en Stijn Baert
  by VRT NWS on 28 maart 2020 at 08:00

  Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten, arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) en politicoloog Carl Devos (UGent) hebben het over de economische maatregelen in het kader van de coronacrisis en de discussie over de volmachten in het federale parlement.

 • De afspraak op vrijdag
  by VRT NWS on 27 maart 2020 at 20:27

  Herbekijk hier "De afspraak op vrijdag" van 27 maart.

 • Overzicht: deze corona­maatregelen zijn tot 19 april verlengd in België, Vlaanderen, Brussel en Wallonië
  by VRT NWS on 27 maart 2020 at 12:03

  De Nationale Veilligheidsraad heeft de verstrengde coronamaatregelen van woensdag 18 maart verlengd met twee weken tot en met zondag 19 april. Als het nodig blijkt, zullen de maatregelen nog tot 3 mei verlengd worden. "Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven." Er zijn in ons land heel wat maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Maatregelen op federaal niveau, die gelden voor het hele land, maar ook maatregelen op Vlaams, Waals of Brussels niveau. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij helpen u op weg.

 • Coronaregels op het werk: op 3 dagen meer dan 80 inbreuken geteld, 7 bedrijven gesloten
  by VRT NWS on 27 maart 2020 at 06:49

  Op drie dagen tijd is bij 84 bedrijven een inbreuk op de coronamaatregelen vastgesteld en moesten 7 bedrijven worden gesloten. Dat blijkt uit cijfers van minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V). In totaal werden 245 bedrijven gecontroleerd, bij een honderdtal gingen inspecteurs ter plaatse. Bij die laatste groep was bijna 9 op de 10 niet in orde. "Heel veel bedrijven doen het schitterend, maar de rotte appels moeten uit de mand", zegt Muylle.