Politiek

 • Kernwapens beschermen niet tegen huidige dreigingen
  by VRT NWS on 6 augustus 2020 at 09:21

  Het is precies 75 jaar geleden dat een atoombom de stad Hiroshima totaal vernielde. Bisschop Lode Van Hecke en Pax Christi vinden het onverantwoord en immoreel om nog steeds vast te houden aan deze vernietigingswapens. Ze roepen de Belgische regering daarom op om het Verdrag voor een Verbod op Kernwapens eindelijk te ondertekenen.

 • N-VA draagt Danny Pieters voor als kandidaat-rechter bij het Grondwettelijk Hof
  by VRT NWS on 6 augustus 2020 at 03:35

  N-VA draagt Danny Pieters (63) voor als kandidaat-rechter bij het Grondwettelijk Hof. Pieters is hoogleraar socialezekerheidsrecht aan de KU Leuven, stond mee aan de wieg van de N-VA en was ook even voorzitter van de Senaat.

 • “Nee, wij zijn nooit tegen een lokale contactopsporing geweest”: topman CM verweert zich tegen kritiek
  by VRT NWS on 5 augustus 2020 at 19:36

  "Nee, de mutualiteiten zijn niet op de rem gaan staan voor de lokale contactopsporing." Luc Van Gorp, topman bij de Christelijke Mutualiteit (CM), klinkt stellig. De afgelopen dagen zwol de kritiek op de ziekenfondsen aan, omdat zij de oorzaak zouden geweest zijn van de laattijdige lokale contactopsporing. Maar Van Gorp ontkent dat nu dus stellig.

 • Hebben de groenen “een beleefd neen” laten horen aan het adres van preformateurs De Wever en Magnette?
  by VRT NWS on 5 augustus 2020 at 10:45

  Bijna vier uur lang hebben de kopstukken van Groen en Ecolo gisteren geluisterd naar de preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS). Die presenteerden hun startnota. Achteraf kwam er een mededeling van Groen en Ecolo. De startnota van de preformateurs volstaat niet om onderhandelingen te beginnen, was de boodschap. Is de deur nu dichtgegooid door de groenen of bestaat er een serieuze kans dat ze in de plaats komen van de liberalen?

 • Groenen vragen “duidelijkheid” over inhoud na urenlang gesprek met preformateurs De Wever (N-VA) en Magnette (PS)
  by VRT NWS on 4 augustus 2020 at 17:15

  Groen en Ecolo vragen na hun urenlang gesprek met preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) "meer duidelijkheid" over de inhoud van de nota. "Het was een respectvol en constructief gesprek, maar er zijn nog een aantal belangrijke lacunes en onduidelijkheden. Ook hebben we grote bezorgdheden rond de communautaire voorstellen", klinkt het na afloop. Volgens de groenen is de startnota nog te veel opgesteld met het oog op een akkoord met de liberalen van MR en Open VLD.