16.1 C
Knokke-Heist
woensdag, oktober 20, 2021

Heroïsche werkdagen in Park 58

Naar jarenlange traditie dit jaar opnieuw de ‘heroïsche’ werkdagen in Park 58, een traditie die al ouder is dan de Natuurpunt afdeling, in het grijze verleden nog gestart door de toen nog piepjonge mensen van de BJN – we spreken over de late jaren ‘70 van de vorige eeuw.

Met het beloofde mooie weer het toelaat zal reeds een paar dagen vooraf gestart worden met de maaiwerken, ook de zaterdag en zondag zal er voor de omwonenden nog – beperkte – lawaaihinder zijn door het gebruik van oa bosmaaiers om het zeer ongelijke duin te maaien – waarvoor op voorhand reeds onze excuses.

Praktisch nu:

Reeds op vrijdag kan men gaan helpen, door het groeizame weer van de laatste maanden is er meer dan werk genoeg! – wel de conservator Chantal Jacobs – 050 614 210 op de hoogte brengen van je aanwezigheid, kan ze voor voldoende werkmateriaal zorgen.

Zaterdagmorgen starten ze om 10:00u aan het Kwelmpad, handig zijn werkhandschoenen en voor wie de ganse dag komt ook een hapje. Natuurpunt zorgt voor een natje

Zondag  : van het zelfde laken een pak, opnieuw starten om 10:00u, en ook op zondag zorgen wij op dezelfde wijze voor de ondersteuning van de werkers!

Einde is telkens voorzien rond 17:00 u – wie echter maar voor een halve dag wil komen helpen, geen probleem – zeker in de namiddagen kom je maar af op het geluid van de mensen die met plezier werken in de natuur, natuur voor iedereen in de omgeving!

Bij deze dan ook een warme oproep naar de jeugdbewegingen en sportclubs die zo graag gebruik maken van Park 58 om in te spelen en te recreëren of te trainen : we zien jullie zeer graag komen! Zo kunnen jullie iets terug doen voor de natuur die jullie zo graag gebruiken. Ook naar de omwonenden toe, kom gerust af, al is het maar een namiddag, het samen bezig zijn in de natuur is een ideale manier om elkaar te leren kennen – of om de buren eens anders te leren kennen tot 24, 25 of 26 september!

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!