13.9 C
Knokke-Heist
woensdag, oktober 20, 2021

Het Knokke Music Festival gaat van start

Van lunchconcerten tot avondconcerten, Women’s Voices presenteert een reeks klassieke concerten die qua niveau onmiskenbaar tot de beste van het land mogen gerekend worden. Er zijn nog tickets beschikbaar dus haal snel jouw toegangskaarten in huis bij Toerismekantoor Knokke (Zeedijk 660), online via www.mykh.be/knokkemusicfestival of bestel ze op het moment zelf aan de deur.   

Women’s Voices 
Het Knokke Muziekfestival is ondertussen een vaste waarde in Knokke-Heist. Tijdens de twee vorige edities werd de artistieke en muzikale sfeer van het begin van de 20ste eeuw rond Eugène Ysaÿe gerecreëerd. Voor deze derde editie nodigen de Vrienden van het Zoute je uit om mee te vibreren met de vrouwenstemmen. Van 22 tot en met 25 september 2021 staan enkele prachtige vrouwenstemmen centraal in een programma dat de toepasselijke titel ‘Women’s Voices’ draagt. Met dit thema gaat het Knokke Music Festival in tegen de ongelijkheid en het seksisme binnen de wereld van de klassieke muziek. Dit jaar vinden alle concerten plaats in de charmante Dominicanenkerk.  

Prachtig programma met de vrouw centraal 
Artistiek directrice Sophie van der Stege heeft een heel ruim en divers programma samengesteld voor Knokke Music Festival. Het enige criterium was dat de vrouwenstem centraal moest staan. In deze editie wordt er doelbewust niet vastgehouden aan één specifieke muzikale stijl of periode. Er zijn ook lezingen, documentaires over legendarische zangeressen en masterclasses met de Knokke Academy. Kortom een prachtig programma met de vrouw centraal. Hier ligt precies een deel van de opdracht van een festival: het concert uit zijn gewoontes doen springen en het terug in het leven plaatsen, tussen de mensen. Als iets gewoons en uitzonderlijk tegelijkertijd. Maar vooral als een feest voor zowel de melomaan als de occasionele liefhebber. Het wordt opnieuw een onvergetelijke beleving voor de toehoorders.   

Bekijk het volledige programma op www.mykh.be/knokkemusicfestival  

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!