16.1 C
Knokke-Heist
woensdag, oktober 20, 2021

Knalpot hooligans lopen tegen de lamp

De lokale politie Damme/Knokke-Heist heeft vorige week twee bestuurders uit het verkeer gehaald die met ronkende motoren voor overlast zorgden in het Knokke-Heistse centrum. De bestuurders accelereerden onnodig hard en trokken zo de aandacht van het politieteam.

Een 36-jarige man uit Brasschaat kreeg vrijdagnacht een proces-verbaal omdat hij in de Lippenslaan ook onder invloed van alcohol reed. Zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken. Een 24-jarige bestuurder uit Roeselare kreeg een GAS-boete na de lawaaioverlast die hij creëerde in de Dumortierlaan. De lokale politie doet regelmatig controles om patsergedrag in het verkeer aan te pakken.

Lees ook deze artikels

3 REACTIES

 1. Bedankt.
  2 bekeuringen zijn een goed begin.
  Maar de politie zou een overvloed aan knalpotters kunnen strikken moesten ze gaan postvatten waar die knalpotfanaten hun dagelijks ritueel uitvoeren zoals bv. aan het Maurice Lippensplein en aan het begin van de Lippenslaan. Succes verzekerd!.
  En doe dat ook s’ avonds en s’ nachts a.u.b.
  Het zouden er heel veel kunnen zijn die tegen de lamp lopen moest de politie handhaven zoals ik intussen vernam van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit. Voertuigen die de wettelijke decibelnormen overschrijden mogen zelfs niet meer in het verkeer toegelaten worden en de politie beschikt volgens deze overheidsdienst over meetinstrumenten om controles op de openbare weg uit te voeren.
  Van 7 tot 10 oktober gaat de Zoute Grand Prix door en dan worden er duizenden patsers en knalpottoeristen naar onze badstad gelokt. Ja u leest het goed “gelokt”.
  Mijnheer de Burgemeester, Mijnheer de Korpschef laat ze vooral deze mooie happening niet ontsieren door met hun luid knallende voertuigen door onze straten te racen. U kunt dit proactief aanpakken door in alle mogelijke media bv. volgend bericht te posten “u bent van harte welkom, maar patsers en knalpottoeristen horen hier niet thuis”.
  Beniewd hoe jullie dat gaan aanpakken?
  Jos Odeurs

 2. als de politie goed luistert kan ze er nog meer van de weg halen: Mauricelippensplein en alle wegen die daar mee verbonden zijn en zo weet elke Knokkenaar er nog meer wegen te noemen. moeten we wachten op een dodelijk ongeluk voor die knalpot hooligans echt aan worden gepakt?

 3. Na 6 jaar geklaag mag er wel eens ” iets” gebeuren,
  Tijdens het WE is de Zoutelaan een volwaardig formule 1 circuit met alle denkbare en ondenkbare levensgevaarlijke en asociale verkeerssituaties.
  Moest er nog wat geld in kas zijn : plaats een 169 e camera in de Zoutelaan :succes verzekerd en betaald zich in 1 WE terug,

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!