13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Laat je prikken nu het kan

Reeds 27 000 Knokke-Heistenaars (81 % van onze totale bevolking) hebben momenteel hun eerste prik gekregen. 25 000 (75 % van alle inwoners) is reeds volledig gevaccineerd. Op donderdag 5 augustus 2021 organiseert Knokke-Heist nog een open vaccinatiedag in het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle. Het gemeentebestuur doet een warme oproep aan al wie nog niet gevaccineerd is, om uiterlijk op woensdag 4 augustus 2021 om 16 uur zich in te schrijven via dit webformulier.   

Meeste besmettingen in de leeftijdscategorie tussen 12 en 30 jaar 

Alleen wie gedomicilieerd is in Knokke-Heist en minimum 12 jaar is, kan zich kandidaat stellen voor een inenting met een Pfizervaccin. Wie reeds een uitnodiging heeft ontvangen hoeft niets meer te ondernemen. Omdat de meeste besmettingen in Knokke-Heist zich momenteel situeren in de leeftijdsgroep tussen 12 en 30 jaar, willen we vooral onze jongeren aanmoedigen om zich te laten vaccineren. In vergelijking met de gemiddelde Vlaamse gemeente is het aantal Knokke-Heistse jongeren dat zich laat inenten immers relatief laag en daarom wil het gemeentebestuur het vaccinatiecijfer bij de jeugd wat opkrikken.  

Respecteer de datum van afspraak! 

De ouderen die nog een tweede prik moeten krijgen of na een weigering nu toch nog gevaccineerd willen worden, worden verzocht om zich te houden aan de afgesproken data. Omdat bijna iedereen in Knokke-Heist gevaccineerd is, resten er nog weinig vaccinatiedagen en heeft het vaccinatieteam dus nog weinig mogelijkheden om flexibel om te gaan met personen die willen wisselen van dag en/of tijdstip. Hou je dus aan de afspraak en laat je (mogelijks laatste) kans om gevaccineerd te worden, je niet ontglippen! 

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!