13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Meesteroplichter Piet Van Haut valt nu niets te verwijten

Het blijft toch opmerkelijk als Piet Van Haut (51) in de Brugse strafrechtbank verschijnt aan de zijde van zijn raadsman Jef Vermassen. Het parket vroeg er zowaar de vrijspraak voor meesteroplichter Piet Van Haut nadat die een stadsgenote  56.000 euro lichter zou hebben gemaakt met haar kredietkaart. “Ik zie geen objectief bewijs dat hij die kaart niet mocht gebruiken”, stelde de procureur eerder al in deze zaak.

Stadsgenote Christine V. (55) diende enkele jaren geleden klacht in tegen Piet Van Haut. Ze had in april 2017 een dagvaarding gekregen van een kredietkaartenbeheerder uit het Brusselse, omdat haar American Express Gold-kaart liefst 56.000 euro in het rood stond. De kaart was gebruikt in dure winkels, luxe reizen, enz.

Meester Jef Vermassen vroeg donderdagmorgen in de Brugse rechtbank dan ook voor die kwalificatie de vrijspraak. “De tegenpartij sprak geen enkele beperking af met mijn cliënt wat betreft de afhalingen die hij mocht verrichten, toen ze de kaart op zijn naam zette”, pleitte hij. “Mijnheer Van Haut heeft die vrouw niet bedrogen.” Het ziet er naar uit dat onze gewiekste meesteroplichter op 14 oktober zal worden vrijgesproken. Van misbruik van vertrouwen is geen sprake. Enkel van mogelijks slechte afspraken, klinkt het.

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!