13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

OPINIE: Stop de knalpotterreur (2)

Recent werd het weggedeelte tussen het einde van de Lippenslaan en het begin van de Van Bunnenlaan gewijzigd in eenrichtingsverkeer richting Het Zoute.

De fietsers  en elektrische steps wringen zich sindsdien op drukke dagen meedogenloos tussen  de wagens en elechtrische steps, die nu van drie kanten de Van Bunnenlaan inslaan, zonder enig respect noch voor de wegcode en  noch voor de voetgangers op het unieke zebrapad Soms moeten er ook nog camions door ( Delhaize oa) om het plaatje compleet te maken.

Op drukke warme weekends is het nog erger. Sommige  voertuigen ( vooral de duurdere modellen ) en moto’s geven bij het inslaan onmiddellijk plankgas  om zo hun motoren zo luid als mogelijk te laten knallen. De daarbij vrij gekomen benzinewalmen stijgen  op tot ons balkon op het  tweede verdiep. Daar is het dan ongenietbaar. De stank dringt soms binnen tot in de aanliggende keuken.

Moeten we met een neusknijper en oordopjes op ons terrasje zitten. Indien deze situatie blijvend is,  overwegen wij een petitie te starten. In afwachting kunnen er misschien detectoren geïnstalleerd worden om de luchtkwaliteit en decibels te meten in dat soms stinkend gedeelte van de Van Bunnenlaan

Ik lees juist in het WE dagblad dat het politiereglement in Gent gewijzigd werd om de knalpotterreur tegen te gaan. Bij geluidsoverlast wordt de wagen onmiddellijk 72 uur uit het verkeer genomen

In afwachting dat dit voorbeeld moge nagevolgd worden,

R. Dumarey

Van Bunnenlaan 1

Lees ook deze artikels

7 REACTIES

 1. Er staan redelijk veel camera’s opgesteld in Knokke-Heist. Misschien helpt het om het tijdstip van de “overlast” en de desbetreffende straat door te spelen aan de politie. Via camera-beelden kan door de bevoegde diensten de nummerplaat van de patser achterhaald worden en een controle van het voertuig in kwestie gebeuren door de lokale politie van hun woonplaats (deze patsers wonen m.i. niet in KH). Het voordeel van deze werkwijze is dat de patser in kwestie niet snel-snel de uitlaatstukken kan vervangen. En bij vaststelling van niet-conforme wagen, geen belerend vingertje maar onmiddellijk zwaar beboeten.

  • De wagen moet in beslag worden genomen en pas na 6 maanden terug worden vrijgegeven. Dàt zou een adequate maatregel zijn. Beboeten… daar lachen die rijke zotten eens goed mee.

 2. Ik lees hier dat er ook in andere wijken de knalpotten voor kabaal zorgen.
  Meer en meer worden mensen geconfronteerd met dit knalpotten probleem. De gemeente en de politie blijven in gebreke en zitten blijkbaar niets in met hun inwoners. In Gent hebben ze wel een burgemeester die dit probleem ten gronde aanpakt en zelfs overgaat tot inbeslagname van zulke knallende voertuigen. Wat een verschil in beleid! Wat een politieke moed!
  Wil u mee actie voeren of een petitie starten dan kan u mij contacteren op volgend e-mail adres: josvoyageur@outlook.com
  Vanavond of morgen wordt er op Kneisti TV een reportage gewijd aan de Knalpot terreur. Benieuwd wat de burgemeester en de korpschef van de politie te vertellen hebben. Zeker kijken.
  groeten,
  Jos Odeurs

 3. Naast de organisatie van een autorally, kan de gemeente er misschien eens over nadenken om een motorally te organiseren… Dit brengt zeker beterschap…

 4. Al 6 jaar vraag , smeek ik om op te treden tegen deze levensgevaarlijke idioten die de Zoutelaan omvormen tot een F1 circuit met hoge snelheden, onverantwoorde inhaalstunts, knallende uitlaat en meestal nog met keiharde disco muziek. Het werd zo erg dat we tijdens zonnige WE’s Knokke gewoon ontvluchtten. En plots, afgelopen WE waren we uitzonderlijk hier, en was er amper overlast. Het slechte weer zal er ook voor iets tussen zitten. ( maar we blijven hopen op een definitieve oplossing)

 5. “Gemeente en politie bleven potdoof”
  hmm, dat is dan ook de eerste keer in Knokke-Heist!
  Natuurlijk niet, is schering en inslag.
  Patsers en allerhande blaaskoppen horen bij het imago van het o zo mondaine Knokke-Heist. Ocharme!

 6. Mijnheer Dumarey,
  Ik ben al 2 jaar bezig met deze knalpotterreur. Gemeente en politie bleven potdoof. Vorig jaar in juni hebben we op Hplr Knokke Dorp een poll gehouden waar 87 gezinnen uiting gaven van overlast. Vervolgens werd de gemeente hierover aangeschreven en zelfs klacht neergelegd. Niet minder dan 10 herinneringen verder en mijn opiniestuk “Knalpot terreur, Burgemeester doe hier ook iets aan a.u.b” dat verscheen in de Kneistikrant van 23/06/2021 ontving ik tot mijn grote verwondering een bericht van de korpschef van de politie dat ze wel degelijk optreden tegen patsergedrag. Dat is alvast een stap in de goede richting maar heeft amper of geen resultaat. Wij willen net zoals u niets minder dan dat dit hels knalpot kabaal veel drastischer wordt aangepakt dan nu het geval is. In Gent is er blijkbaar meer politieke moed dan in onze riante tuin aan de Noordzee waar het meer en meer onaangenamer wordt om er te wonen. Ik heb op 25 juli persoonlijk de burgemeester aangeschreven en hem in naam van de 87 gezinnen van Knokke Dorp gevraagd om naar analogie van zijn collega van Gent per onmiddellijk een identieke politieverordening uit te vaardigen en die streng en efficiënt door de politie te doen handhaven. Ik ben benieuwd naar zijn reactie.
  Als er nu nog niets gebeurt houden we hier in Knokke Dorp een nieuwe poll en kunnen we eventueel samen met u aan een petitie beginnen. Groeten, Jos Odeurs

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!