13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Zaak 39 overleden Vietnamezen allicht dit najaar naar de correctionele rechtbank

Het Belgische luik van het onderzoek naar de 39 Vietnamezen die in het Britse Essex dood werden aangetroffen in een koelcontainer die vanuit Zeebrugge was verscheept, is volgens het VRT nieuws afgerond. Het dossier kan wellicht nog dit najaar worden doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Vijf verdachten zitten nog steeds in de cel.

In een koelcontainer in Grays werden op 23 oktober 2019 de levenloze lichamen aangetroffen van 39 Vietnamezen, onder wie twee jongens van 15 jaar. Ze kwamen om door verstikking en oververhitting. Het Britse gerecht voerde de voorbije maanden onderzoek naar de containertragedie. De 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Noord-Ierland werd opgepakt en pleitte schuldig aan doodslag. Ook de organisator van de mensensmokkel zit in de gevangenis.

Eind mei vorig jaar vond een doorbraak plaats in het Belgische luik van het onderzoek naar de mensensmokkel. Bij 16 huiszoekingen werden in totaal 13 verdachten opgepakt. De meeste arrestaties vonden plaats in een pand langs de Ninoofsesteenweg in Anderlecht, dat dienst zou gedaan hebben als safehouse. Eén van de kopstukken van de bende huurde een appartement in het bewuste rijhuis. De man en 4 andere verdachten zitten nog steeds in voorhechtenis. Wellicht kan het dossier nog dit najaar naar de correctionele rechtbank worden verwezen. 

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!