zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-HeistZomerse Sporten in de Kijker: Van Petanque tot Viking-Schaken!

Zomerse Sporten in de Kijker: Van Petanque tot Viking-Schaken!

Petanque Plezier in het Park

Op vrijdag 24 mei 2024 transformeert het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark in een arena voor petanqueliefhebbers. Tussen 10:00 en 16:00 uur kunnen duo’s (doublette) strijden om de winst. Elk team bestaat uit twee spelers die elk drie ballen werpen. De spelregels zijn eenvoudig, wat het evenement toegankelijk maakt voor beginners, maar ook voldoende uitdaging biedt voor meer ervaren spelers.

Deelnemen kost €9 per persoon, inclusief een broodje en een drankje, terwijl houders van een Sportelkaart slechts €6 betalen. Inschrijvingen starten op 6 mei om 9 uur via de website van de sportdienst.

Viking-Schaken op het Strand

Op dinsdag 25 juni is het sportstrand van Heist de uitgelezen plek voor een tornooi kubbspel, ook bekend als Viking-schaken. Van 10:00 tot 16:00 uur kunnen teams de strijd met elkaar aangaan. Het doel is om de houten koning omver te werpen, een doel dat zowel tactisch inzicht als behendigheid vereist.

Net als bij het petanquetornooi kost deelname €9, inclusief versnaperingen, of €6 voor houders van een Sportelkaart. Deelnemers kunnen zich individueel of als team inschrijven, wat het een perfecte gelegenheid maakt om nieuwe mensen te ontmoeten of met vrienden een team te vormen.

Een Brede Toegankelijkheid

Wat deze evenementen bijzonder maakt, is de toegankelijkheid voor een breed publiek. Zowel jong als oud, ervaren als nieuwkomer, kan deelnemen. Deze toernooien benadrukken het plezier van het spel en het samen zijn, meer dan de competitie zelf.

Klik hier om in te schrijven vanaf 6 mei om 9 uur.