13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Burgemeester Piet De Groote: “dit is een druppel op een hete plaat”

Vorig jaar al kregen verschillende kustgemeenten ondersteuning van de federale politie, maar minister Annelies Verlinden (CD&V) wil die agenten flexibeler kunnen inzetten. Op dit moment krijgt onder andere de politie van Oostende bijstand van de federale agenten, omdat het daar in de zomer erg druk kan zijn. Maar ze moeten er ook voor zorgen dat er geen rellen uitbreken, zoals vorig jaar in Knokke-Heist, Blankenberge en Oostende. Ze kunnen dus in alle kuststeden worden ingezet.

Omdat de situatie aan zee dus elke dag anders kan zijn, moeten de federale agenten volgens minister Verlinden op een flexibele manier ingezet kunnen worden. “De kustbezetting is erg afhankelijk van het weer of van bepaalde evenementen aan zee. We zullen met de federale politie en de betrokken politiezones bekijken hoe we in de toekomst nog beter kunnen inspelen op die afwisselende elementen.”

“In Knokke-Heist gaan we op sommige piekdagen van 33.000 inwoners naar een bevolking van 120.000 mensen. We vragen federale versterking en wat krijgen we? Vijf extra manschappen. Beter dan niets, maar ik vind dat eerlijk gezegd een druppel op een hete plaat. Alsof die extra vijf ons plots wel in staat zouden stellen om zo’n massa onder controle te houden”, zegt burgemeester Piet De Groote in een reactie. “Ik begrijp dat niet, dat er amper 28 politiemensen vrijgemaakt kunnen worden voor 63 kilometer kustlijn. Met de politiezone Damme/Knokke-Heist hebben we dan maar zelf samenwerkingsverbanden gesmeed met de Nederlandse politie en de politiezone Het Houtsche, om extra mankracht te kunnen verkrijgen. Het zal onze gemeente veel geld kosten, maar ons eigen korps zit sowieso al op zijn tandvlees na al die coronacontroles bovenop het regulier werk”, aldus nog burgemeester De Groote. 

Lees ook deze artikels

3 REACTIES

  1. Beslist de regering niets , dan is het niet goed . Beslist de minister wel iets , dan is het te weinig . Begrijpelijk dat 5 agenten maar een druppel zijn wanneer het politiekorps van Damme-Knokke-Heist meer dan 100 man sterk is . De paarden van de Rijkswacht bewijzen dat de politie er is en geeft de mensen een gevoel van veiligheid . Tracht toch eens tevreden te zijn in plaats van te zagen en klagen.

    • Dit heeft niets met klagen en zagen te maken maar het is alleen maar een vaststelling. Aan het Môle strand in Zeebrugge zie je ook regelmatig die paarden. Moest het tot echte rellen komen zijn die vijf mensen tot zo goed als niets in staat en moet er zeker versterking bijkomen zoals vorig jaar in Oostende en Blankenberge. Ze zijn er maar of ze een “ontradend effect” hebben is maar de vraag. Vroeger werden altijd “zomeragenten” aangeworven. Ik weet niet of dat nu nog kan maar dat loste indertijd toch de druk op de ketel. Ik heb zelfs nog geweten dat vrijwillige brandweerlui ’s nachts werden ingezet tijdens het humorfestival op het Maes en Boereboomplein van de deelgemeente Heist. Deze mensen waren weliswaar onbewapend maar dwongen toch enig respect af.

  2. In sommige gevallen zijn het dan nog agenten te paard die je meestal ziet waar zeker niets te gebeuren valt en geen onregelmatigheden te zien zijn. Velen die dit zien halen eens hun schouders op of lachen met de “paardenvijgen” die ze achterlaten. Vroeger zouden de mussen zich er te goed aan gedaan hebben maar dat leuke “straatvogeltje” van weleer is steeds minder en minder te bekennen.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!