16.1 C
Knokke-Heist
woensdag, oktober 20, 2021

Buurtbewoners van de Steenstraat willen overleg met Schepen Vlietinck

De Steenstraat in Heist werd tot net voor de zomer heraangelegd en omgevormd tot woonerf. Deze ingreep bracht een volledig nieuwe verkeerssituatie met zich mee waaraan de omwonenden en passanten nog wat moesten wennen. Maar voor tal van bewoners van de Steenstraat lijkt dit niet te lukken. “Door het ontbreken van de voetpaden lijken de autobestuurders te denken dat ze de ganse straat mogen gebruiken om te rijden”, zegt een buurtbewoner. Dit terwijl een auto eigenlijk ondergeschikt is in dergelijke straten. Ook wat de afwerking betreft zijn de buurtbewoners niet blij. “De aansluiting van de nieuwe straat en de gevels is zeer onprofessioneel. Op verschillende plaatsen zijn ook scheuren te zien. We zijn al naar het gemeentebestuur gestapt maar krijgen weinig gehoor”. Een paar inwoners van de Steenstraat hadden ook wateroverlast tijdens de zware regelval deze zomer. Het afvalwater kwam door de druk via het wc of riooldeksels hun huis binnenlopen. Men hoopt alvast dat Schepen Philippe Vlietinck de komende weken eens samenzit met de buurtbewoners om tot een oplossing te komen.

Lees ook deze artikels

2 REACTIES

 1. Ik kan, als buurtbewoner, de opmerkingen van de mensen woonachtig in de Steenstraat enkel maar bijtreden.

  Het laten vallen van het onderscheid tussen voetpad en rijweg zorgt trouwens niet enkel daar, maar ook her en der, voor problemen. Vaak kaderen deze ingrepen in een globale aanpak, al.dan niet geruggesteund door de klassieke “raadpleging” maar in fine uitgewerkt door mensen die helemaal niet vertrouwd zijn met de buurt.

  Bestuurders maken inderdaad gretig gebruik van de gehele vrijgekomen breedte. Vaak resulteert dit dan in de plaatsing van paaltjes om een veilige ruimte voor voetgangers te creëren. Andre oplossing is dan maar het wijzigen van het statuut van de straat. Men maakt er bv. een woonerf van al dan niet met een bijzondere bewonerskaart voor wie zijn wagen er kwijt wil. In zwang is ook het geven van het statuut van fietsstraat. Zo iets doet het altijd goed. Later blijkt dat dit ook geen oplossing is voor de verkeersoverlast of de parkeerproblemen.

  Ook in de Knokkestraat worden problemen vastgesteld: snel rijden, tegen de rijrichting in parkeren of even links rijden, op het zebrapad halt houden en als het moet ook even over het voetpad rijden. Voor een garage-inrit stil staan, noodknipperlichten activeren en even boodschappen doen hoort ook tot de geplogendheden.

  Voetgangers moeten vaak uitwijken en fietsers worden er in het defensief gedrongen en vluchten soms het voetpad op.

  Is het gedrag van autobestuurders laakbaar dan kan ook niet naast de vaststelling dat het ontbreken van elementaire politionele handhaving zeker niet bijdraagt tot het effectief oplossen van de problemen. Het pakket aan prioritaire aandachtspunten lijkt jaar na jaar te krimpen. Langzamerhand installeert zich een mentaliteit van “het kan allemaal, dus dat kan er ook nog wel bij”.

  Probeer dan maar eens je kinderen en kleinkinderen enige verkeerseducatie te geven.

 2. wij hebben hetzelfde probleem in de vissesstraat ook wij hebben geen voetpad en door de werken aan de heldentorens is er hier een enorme toename van het verkeer reeds contact gehad met schepen Vlietinck ook zijn wij op afspraak bij de burgemeester geweest en ook naar de verkeerspolitie geweest in september zou dit probleem besproken worden wij hadden voorgesteld om het verkeer te draaien zoals met de folkloremarkt wij wachten nog op een oplossing

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!