woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistMeimaand waterrijk gestart bij Surfers Paradise: Een schot in de roos ondanks...

Meimaand waterrijk gestart bij Surfers Paradise: Een schot in de roos ondanks afwezige wind!

Tijdens de middag konden de 100 deelnemers onder leiding van professionele instructeurs kennismaken met Stand Up Paddleboarding (SUP), een ideale opstap naar het golfsurfen. Het doel? Balans vinden op een plank en met behulp van een peddel vlot over het water glijden. De deelnemers genoten zichtbaar van hun tocht op zee en de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Cultuur en sport hand in hand

Een onverwacht hoogtepunt was de nabijheid van het kunstwerk van Anthony Gormley, dat te bewonderen is bij laagwater aan het eind van de golfbreker. Deze unieke combinatie van kunst en sport zorgde voor een rijke, culturele dimensie aan de watersportervaring.

SUP: Meer dan alleen een sport

Bij Surfers Paradise kunnen watersportfanaten dagelijks terecht voor SUP-lessen, uitgerust met alle benodigde materialen zoals boards, peddels en wetsuits. SUP staat niet alleen bekend als een intensieve workout die bijna alle spiergroepen stimuleert, maar biedt ook een ontspannen manier om te genieten van de zee en de omgeving. Het is een sport die zowel jong als oud aantrekt door de toegankelijke aard en de veelzijdige trainingsmogelijkheden.

Regelmatige tochten op de Noordzee

Surfers Paradise speelt slim in op gunstige weersomstandigheden door regelmatig tochten op de Noordzee te organiseren. Deze activiteiten trekken niet alleen lokale inwoners, maar ook toeristen die de Belgische kust op een unieke manier willen ervaren.

Ons gedacht…

Hoewel ‘De Watersportdag’ een lichtpunt was in de meimaand, illustreert het vooral de behoefte aan meer van dergelijke initiatieven die lokale sporten promoten en tegelijkertijd de toeristische aantrekkelijkheid van onze kust verhogen. Het evenement bewees dat zelfs zonder perfecte weersomstandigheden, de passie voor watersport sterk blijft. Wij nodigen alle lezers uit om hun mening te delen: Zou u meer dergelijke dagen willen zien? En wat denkt u van de combinatie van kunst en sport?