13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Openingsceremonie en paracycling gaan WK-wedstrijden vooraf in Knokke-Heist

140 fietsende kinderen zullen op 18 september 2021 de verjaardagseditie van de UCI Road World Championships in Vlaanderen openen. Per twee vertegenwoordigen ze een deelnemend land. Zaterdagavond geeft UCI-voorzitter David Lappartient het officiële startschot. Op zondag, voor de start van de officiële wedstrijden, wordt de Flanders 2021 Paracycling Race aan het programma toegevoegd. Van alle WK-wedstrijden zijn nu ook de starturen definitief bekend. Alle informatie over het parcours, mobiliteit, bereikbaarheid en fandorpen vind je op https://www.knokke-heist.be/wk-wielrennen-2021 

Openingsceremonie met 140 fietsende kinderen en UCI-voorzitter David Lappartient 

De eer om het eeuwfeest van de UCI Road World Championships af te trappen, is weggelegd voor 140 kinderen tussen 12 en 18 jaar. Telkens één jongen en één meisje uit 70 clubs aangesloten bij Cycling Vlaanderen, vertegenwoordigen een deelnemend land aan dit WK. Een gepersonaliseerd fietstruitje, versiering op de fiets en diverse acties maken duidelijk welk land dat is. Ze worden voorgesteld tijdens een heuse podiumceremonie in Knokke-Heist en rijden dan als eersten over het tijdritparcours met finish in Brugge. Cycling Vlaanderen selecteert de kinderen via een online aanmeldprocedure voor de clubs. Geïnteresseerde clubs (uitsluitend zij die lid zijn van cycling Vlaanderen) kunnen hier terecht. Later op de dag, als de laatste deelnemers aan de toertochten in Knokke-Heist en Brugge zijn gearriveerd, zal UCI-voorzitter David Lappartient de 2021 UCI Road World Championships officieel openen.  

Flanders 2021 paracycling race 

Toegankelijkheid is naast duurzaamheid, innovatie en creativiteit ook één van de kernwaarden van dit WK. Dat geldt niet alleen naar het publiek, maar ook naar de atleten zelf. Samen met Parantee-Psylos, dat heel wat ervaring heeft in de G-sport, wordt in het openingsweekend van het WK de Flanders 2021 Paracycling Race georganiseerd. 

In het decor van de tijdritten vindt op zondag 19 september 2021 van 11 tot 12.30 uur, net voor de start van de Individuele Tijdrit Elite Mannen van de UCI Road World Championships, de laatste manche plaats van de Open Flemish Championship Para Cycling. Zowel renners met handbikes, tricycles, two wheelers als tandems nemen daaraan deel. Voor wie ambities heeft in het eindklassement vallen in deze slotmanche de laatste punten te rapen. Maar in dit internationale kader staat de wedstrijd ook open voor internationale deelnemers. 

De renners starten in Westkapelle voor een wedstrijd van 25km en volgen dan grote stukken van het tijdritparcours tot op de WK-finish op ’t Zand in Brugge. 

Sportief programma nu 100% volledig 

Het volledige programma van alle officiële wedstrijden van de 2021 UCI Road World Championships is nu bevestigd en ook de starturen zijn definitief vastgelegd (en de vermoedelijke aankomsturen dus ook bekend). De Elite Mannen strijden op zondag 19 september als eersten voor de regenboogtrui in het tijdrijden, op maandag volgen de Elite Vrouwen. Een week later is het omgekeerd en strijden de Elite Vrouwen op zaterdag voor de wereldtitel en kennen we zondag, rond 17 uur, de UCI wereldkampioen op de weg bij de Mannen Elite. Na elke aankomst is er uiteraard ook steeds een podiumceremonie. 

 
Programma 2021 UCI Road World Championships – Tijdritten 

ZATERDAG 18 SEPTEMBER 2021 

Training tijdritten: 9 -11uur 

Openingsceremonie – Knokke-Heist: 11 uur 

Officiële opening door UCI-voorzitter David Lappartient: 18.30 uur 

 
ZONDAG 19 SEPTEMBER 2021 

Elite Mannen: Individuele Tijdrit Knokke-Heist – Brugge: 14.30-16.55 uur 

MAANDAG 20 SEPTEMBER 2021 

U23 Mannen: Individuele Tijdrit Knokke-Heist – Brugge: 10.40-12.50 uur 

Elite Vrouwen: Individuele Tijdrit Knokke-Heist – Brugge: 14.40-16.40 uur 

DINSDAG 21 SEPTEMBER 2021 

Junioren Vrouwen: Individuele Tijdrit Knokke-Heist – Brugge: 10.30-12.20 uur 

Junioren Mannen: Individuele Tijdrit Knokke-Heist – Brugge: 14.55-17.05 uur 

 
WOENSDAG 22 SEPTEMBER 2021 

Team Time Trial Mixed Relay Knokke-Heist – Brugge: 14u25-16u45 

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!