zondag, april 21, 2024
HomeSluisSyrco Bakker: Van Sluis naar Bali en terug - Een Culinaire Reis

Syrco Bakker: Van Sluis naar Bali en terug – Een Culinaire Reis

De gerenommeerde tweesterrenchef Syrco Bakker, bekend van Pure C in Cadzand, staat op het punt een opmerkelijke culinaire reis te beginnen. Deze herfst opent hij een nieuw restaurant in Ubud, Bali, terwijl hij parallel het renovatieproject van een monumentaal pand in Sluis, Nederland, overziet.

Syrco’s Indonesische Avontuur De connectie met Indonesië is persoonlijk voor Bakker; met grootouders uit Java en Sumatra en een kindertijd gevuld met Indonesische smaken. Zijn nieuwe restaurant, Syrco BASÈ, belooft een unieke fusie van lokale Balinese ingrediënten en de verfijnde smaken die hij in Zeeland heeft ontwikkeld. De naam ‘BASÈ’, wat in het Balinees ‘kruiden’ en ’taal’ betekent, symboliseert Bakkers terugkeer naar zijn roots. Het restaurant, niet verbonden aan een resort of hotel, zal de lokale gemeenschap betrekken en de natuurlijke cyclus van seizoenen volgen.

De Laatste Act in Cadzand Op 29 april neemt Bakker afscheid van Pure C. Zijn aankondiging in december om op eigen benen te staan als chef en ondernemer was een verrassing, maar zijn plannen zijn nu duidelijk.

Terugkeer naar Zeeland Zijn avontuur in Bali weerhoudt Bakker er niet van om zijn culinaire invloed in Zeeland voort te zetten. Hij plant de opening van een kleinschalig toprestaurant in Sluis, in een grondig gerenoveerd monumentaal pand. Zijn partner Charlotte Pillen zal de rol van maître vervullen. Het project omvat ook een atelier met bakkerij en boerderijwinkel, gericht op lokale producten en als educatieve ontmoetingsplaats.

Een Duurzame Filosofie Bakker’s inzet voor duurzaamheid blijft centraal, zowel in Bali als in Zeeland. Hij benadrukt de samenwerking met lokale producenten en respect voor de natuur. Dit zorgt voor een unieke culinaire ervaring die de lokale gemeenschap en omgeving verrijkt.

Bakkers culinaire reis van Zeeland naar Bali en terug belooft een boeiende fusie van culturen, smaken en duurzame gastronomie. Zijn passie voor lokale ingrediënten en gemeenschapsbetrokkenheid onderstreept zijn visie voor een duurzame en innovatieve culinaire toekomst.