woensdag, mei 22, 2024
HomeCultuurOntmoet Marc Wildemeersch: Een meesterverteller in CaféCultuur

Ontmoet Marc Wildemeersch: Een meesterverteller in CaféCultuur

Van leraar tot literair icoon
Wildemeersch, wiens eerste jeugdroman ‘Noem ons geen helden’ in 1995 verscheen, heeft zich vooral gefocust op gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog. Zijn werken, zoals ‘Knijp nu je ogen dicht’ met Paul van Ostaijen in de hoofdrol en ‘De man die Belg wilde worden’ over Georges Kopp, hebben een unieke plaats in de Belgische literatuur veroverd. Deze boeken tonen zijn vermogen om diepgaande historische inzichten te combineren met meeslepende narratieven.

Recente werken en projecten
Zijn recentste publicatie, ‘Roel van Duijn, een ziener in Nederland’, illustreert Wildemeersch’s ambitie en grondigheid in onderzoek, waarbij hij de invloedrijke rol van Van Duijn in de Nederlandse politiek en cultuur van de twintigste eeuw belicht. Dit boek is breed geprezen in Nederland, wat zijn status als gerespecteerd auteur alleen maar versterkt.

Een nieuwe focus: Brugge in literatuur
Samen met uitgeverij Houtekiet werkt Wildemeersch aan een intrigerend nieuw project dat Brugge centraal stelt, met een focus op de unieke Romaanse en Germaanse invloeden in de stad. Dit project belooft een fascinerende verkenning te worden van Brugge’s rijke geschiedenis door de lens van Wildemeersch’s verfijnde vertelkunst.