zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-Heist96 bestuurders te snel tijdens flitsmarathon

96 bestuurders te snel tijdens flitsmarathon

De lokale politie Damme/Knokke-Heist voerde een flitsmarathon uit op vrijdag 19 april, waarbij ze de snelheid van 972 voertuigen controleerden. Uit de resultaten blijkt dat 96 bestuurders te snel reden, met een opvallende uitschieter die een snelheid van 97 kilometer per uur behaalde op een weg waar slechts 70 kilometer per uur is toegestaan.

Gegevens Flitsmarathon

  • Datum: Vrijdag 19 april
  • Aantal gecontroleerde voertuigen: 972
  • Overtredingen: 96 bestuurders reden te snel
  • Hoogste snelheidsovertreding: 97 km/u op een 70 km/u weg

Het politieteam benadrukt dat de keuze van flitslocaties zorgvuldig wordt gemaakt op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles. Korpschef Steve Desmet verduidelijkt: “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers hebben prioriteit.”

Preventieve Maatregelen

De politie roept alle bestuurders op om zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de geldende snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist worden het hele jaar door controles uitgevoerd op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht.

Meld Gevaarlijke Situaties

Inwoners worden aangemoedigd om gevaarlijke verkeerssituaties te melden via het contactformulier op www.politie.be/5446. Dit draagt bij aan een veiliger verkeersklimaat voor iedereen.

Ons gedacht…

De resultaten van de recente flitsmarathon benadrukken het belang van verkeersveiligheid en naleving van snelheidslimieten. Door samen te werken kunnen we onze wegen veiliger maken voor alle weggebruikers. Respecteer de regels en draag bij aan een verantwoordelijk verkeersgedrag.