zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-HeistEen Dag van Waardering: Viering van Mantelzorgers aan de Oostkust

Een Dag van Waardering: Viering van Mantelzorgers aan de Oostkust

Op 23 juni 2024 staat de Oostkust in het teken van een speciale viering: de Dag van de Mantelzorger. Georganiseerd door Mantelzorg Oostkust, zet dit initiatief de schijnwerpers op de onmisbare inzet van mantelzorgers in Knokke-Heist, Blankenberge, De Haan, Damme en Zuienkerke. Deze dag is een ode aan hun toewijding en een blijk van erkentelijkheid voor het onzichtbare werk dat zij dagelijks verrichten.

Helden zonder cape

In onze samenleving zijn er talrijke onzichtbare helden die zich dag in dag uit inzetten om het leven van een naaste comfortabeler te maken. Mantelzorgers zijn deze stille krachten die vaak onder de radar blijven. Hun werk is niet alleen fysiek, maar ook emotioneel veeleisend. De Dag van de Mantelzorger biedt een unieke kans om deze mensen publiekelijk te erkennen en te vieren.

Een dag in de natuur

Ter voorbereiding van deze speciale dag, organiseert Mantelzorg Oostkust op 31 mei een evenement in het Zwin Natuurpark. Deze dag is ontworpen als een oase van rust en waardering voor mantelzorgers. Deelname aan dit evenement is een perfect voorbeeld van hoe de gemeenschap kan teruggeven aan diegenen die zoveel geven. Het Zwin, met zijn weidse vergezichten en rijke biodiversiteit, biedt de ideale setting voor ontspanning en herbronning.

Gemeenschap en steun

Het initiatief wordt ondersteund door het gemeentebestuur van Knokke-Heist, dat mantelzorgers uitnodigt om een dag door te brengen in gezelschap van gelijkgestemden. Deze samenkomst is niet alleen een blijk van waardering, maar fungeert ook als een belangrijk platform voor het uitwisselen van ervaringen en het ontvangen van ondersteuning.

Doe mee!

Ken je iemand in je omgeving die zich als mantelzorger inzet? Of ben je misschien zelf die persoon die zich dagelijks onbaatzuchtig wijdt aan de zorg voor een ander? Laat het ons weten! Jouw verhaal of dat van een ander verdient het om in de schijnwerpers gezet te worden. Contacteer ons via mantelzorg@knokke-heist.be of bel naar 050 53 09 00, en sluit je aan bij de viering in het Zwin Natuurpark. Laten we samen de mensen eren die het verschil maken.

Onze Gedacht

Mantelzorg is een fundament van onze gemeenschap. Het erkennen en vieren van de inspanningen van mantelzorgers is essentieel voor het welzijn van zowel de zorgontvangers als de zorggevers. Door evenementen zoals deze in het Zwin Natuurpark en de jaarlijkse Dag van de Mantelzorger, bouwen we samen aan een ondersteunende en zorgzame gemeenschap. Laten we deze dag aangrijpen om onze waardering te tonen en onze steun voor mantelzorgers te vernieuwen.