dinsdag, mei 21, 2024
HomeDammeDodelijk Verkeersongeval op Natiënlaan Eist Leven van Motorrijder

Dodelijk Verkeersongeval op Natiënlaan Eist Leven van Motorrijder

Op de Natiënlaan, richting Maldegem, heeft zich zaterdagnamiddag een tragisch verkeersongeval voorgedaan. Een 32-jarige motorrijder uit Maldegem kwam om het leven nadat zijn motor rond 16:10 uur in de flank van een personenauto botste bij het kruispunt met de Landsdijk.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van Fort Sint-Donaas. Volgens getuigen was de impact van de botsing enorm. De motorrijder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen, ondanks de snelle respons van de hulpdiensten.

De bestuurder van de betrokken personenwagen, een 28-jarige man uit Knokke-Heist, bleef ongedeerd. Hij testte negatief op alcohol en drugs. De politie en het parket waren snel ter plaatse; een verkeersdeskundige werd ingezet om de precieze toedracht van het ongeval te onderzoeken.

Voorrangskwestie in Onderzoek De eerste bevindingen suggereren dat de personenwagen voorrang had moeten verlenen aan de motorrijder, hoewel de exacte omstandigheden van het ongeval nog verder worden onderzocht. Het parket heeft nog geen officiële verklaring afgegeven over de resultaten van het onderzoek.

Dit ongeval roept opnieuw vragen op over de verkeersveiligheid op de Natiënlaan, een weg die bekend staat om zijn drukke verkeer en hoge snelheidslimieten. De lokale gemeenschap en verkeersautoriteiten zullen mogelijk moeten kijken naar maatregelen om de veiligheid op deze route te verbeteren.