Home Zwinregio De laatste windmolen van het Seamade Offshore Windpark geplaatst

De laatste windmolen van het Seamade Offshore Windpark geplaatst

De laatste windmolen van het Seamade Offshore Windpark voor onze kust is dit weekend geïnstalleerd. De windmolens staan 50 kilometer voor de kust van Zeebrugge. Seastar en Mermaid (samen Seamade genoemd) bestaan uit 58 windmolens. Het zijn de laatste delen van het grote Belgische windmolenpark aan de oostkant van de Belgische Noordzee. 13 jaar na de eerste windmolen is dat park nu volledig volgebouwd.

4 REACTIES

 1. wat er niet bij verteld wordt is hoeveel die windmolens via subsidies ttz ons belastingsgeld, aan de burger kosten .Naar het schijnt heeft ons land al 69 miljard subsidies uitgegeven om windmolens te doen draaien. En nog minder dat waar er windmolens staan alle vis verdwenen is en de natuur vernield wordt.

  • Zeer goede opmerking . De vraag hoeveel subsidies er reeds zijn uitgekeerd of nog zullen worden uitgekeerd voor de windmolenparken op zee blijft angstvallig onbeantwoord.
   Erg benieuwd hoeveel de kost per geproduceerde KW bedraagt.
   Het zou ook interessant zijn om bekend te maken wat de onderhoudskost is per geproduceerde KW. Omstandigheden op zee zullen wellicht de oorzaak zijn van veel hogere onderhoudskosten dat voor windmolens op land. Tevens welke levensduur hebben dergelijke windmolens en op hoeveel jaar worden ze afgeschreven ?
   Ook hierover algemene stilte bij de uitbaters en de overheden.
   Een kluifje voor de partij GROEN ??

  • In Nederland werkt men niet met subsidies maar gaat het contract om windmolens te bouwen naar de MEEST BIEDENDE MAATSCHAPPIJ. Dat is het tegengestelde dan wat hier gebeurde. Ik denk dat men momenteel ook het Nederlands model overgenomen heeft. Anders is het niet moeilijk om windmolenparken te plaatsen op kosten van de belastingbetaler die dan nog moet opdraaien voor de kosten van de elektriciteit ook. Dit was in het verleden allesbehalve koosjer vooral als je weet dat nogal wat politici een zetel hadden/hebben in de elektriciteitsbedrijven. We kunnen inderdaad ook niet blijven windmolens plaatsen in onze beperkte territoriale wateren want wat als onze vissers door een eventueel harde Brexit niet meer in Britse wateren mogen vissen?

   • Toch eigenaardig : politici, zowel groen, rood, blauw of geel zwijgen als vermoord en beantwoorden nooit de gestelde vragen. Schandalig !

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers