Home Knokke-Heist Gemeentebestuur ziet liever wandelaars "met" mondmasker op de Zeedijk

Gemeentebestuur ziet liever wandelaars “met” mondmasker op de Zeedijk

Sinds maandag 4 januari 2021 is het dragen van een mondmasker op de Zeedijk wettelijk niet langer verplicht. Toch raadt het gemeentebestuur de wandelaars aan om dit te blijven doen, zeker op drukke momenten wanneer de sociale afstand van anderhalve meter niet mogelijk is. In de rode parkeerzones blijft het beschermen van mond en neus sowieso 24 op 24 uur verplicht. De lokale politie patrouilleert ook permanent rond in uniform en in burger om dit te handhaven.  

Terug van reis? Ga in quarantaine en laat je testen! 

Het college van burgemeester en schepenen vraagt alle inwoners en tweedeverblijvers die in het buitenland op reis zijn geweest of nog van plan zijn om te vertrekken, om de  preventieve maatregelen strikt op te volgen. Vul 48 uur voor terugkeer uit het buitenland zeker het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in. Op basis van dit PLF krijg je dan een sms met uitleg over de quarantaine en nog een sms met activatiecode voor een test op dag 1 van terugkeer. Vervolgens krijg je dan nog eens een 3de sms op dag 7 met een activatiecode. Pas als het resultaat van de test gekend en negatief is, kan je uit quarantaine. Ook minderjarigen moeten deze procedure volgen alvorens terug naar school te gaan. In principe geldt de maatregel enkel voor mensen die uit een rode zone terugkeren, maar omdat bijna heel Europa en ook veel landen daarbuiten momenteel rood ingekleurd zijn, zijn er niet zoveel uitzonderingen.  

2 REACTIES

  1. Het Gemeentebestuur heeft 00 % gelijk, waarom geen mondmaskers dragen in héél Knokke, dat is toch niet zo moeilijk…. Dus ook op de zeedijk….in de “rode” zone wel in andere zones niet, een Knokkenaar kan dit misschien nog volgen maar mensen van een andere stad niet. Als je Knokke binnenrijdt op de Natiënlaan, staat er een seinbord van de politie waarop vermeld staat : mondmaskers verplicht, duidelijker kan het niet!!!!Wie schrijft dit voor; de gouverneur van WestVlaanderen?

    • Inderdaad, het zou veiliger zijn moesten alle Knokke-HEISTENAARS (want deze laatsten tellen voor de zoveelste keer niet mee) ten minste een mondmasker op zak hebben en deze ook op de dijk ook daadwerkelijk gebruiken. Het covid-19 virus is zeker nog niet verslagen en met de vaccinaties wanen sommigen zich reeds in de zevende hemel terwijl we nog zo goed als nergens staan. Buiten de KNOKKENAARS en andere (minderwaardige?) inwoners van onze gemeente geldt dit ook voor toeristen.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers