Home Deelgemeente Westkapelle iearthfriendly.com uit Knokke-Heist maakt biologisch afbreekbare mondmaskers

iearthfriendly.com uit Knokke-Heist maakt biologisch afbreekbare mondmaskers

iearthfriendly.com een ecologisch bedrijfje uit de Dorpsstraat hier in Knokke-Heist hecht veel waarde aan de gezondheid van de aarde en daarom verkopen we met trots milieuvriendelijke producten. Wij geloven dat winkelen meer kan zijn dan alleen maar iets nieuws kopen en dat consumenten bij hun keuzes altijd rekening moeten houden met duurzaamheid. Deze biologisch afbreekbare mondmaskers bieden evenveel bescherming als plastic of stoffen varianten en kunnen na gebruik in de compostbak worden gegooid. Dankzij de natuurlijke hennepvezels is het masker na slechts enkele weken op een duurzame manier afgebroken. Het Kneistse ondernemerskoppel achter iearthfriendly wil de ecologische voetafdruk van niet-recycleerbare mondmaskers verkleinen en de impact op de natuur beperken.

Op dit moment zijn mondmaskers niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Gezien de vele wegwerpmondmaskers niet herbruikbaar zijn, worden die snel weggegooid en duiken afgedankte exemplaren steeds vaker op in de natuur. Tijdens de pandemie nam bovendien der plasticproductie om andere beschermingsmiddelen te maken toe, wat de natuur niet ten goede komt. Dit ontging ook het Belgisch-Colombiaanse koppel Xavier Vermeirsch en Angelica Carmona niet. Via hun bedrijf en gelijknamige webshop iearthfriendly lanceren ze daarom het biologisch afbreekbare mondmasker, als eerste in België.

Xavier Vermeirsch: “Mondmaskers zijn uitermate belangrijk in deze tijden maar tegelijk geeft het ons een slecht gevoel als we ze op grote schaal zien weggegooid worden. Het duurt tot 450 jaar alvorens een plastic exemplaar op natuurlijke wijze afgebroken wordt en dan nog verdwijnen de microplastics nooit helemaal. Onze composteerbare maskers kan je na gebruik simpelweg teruggeven aan de aarde. Zo beschermen we elkaar in de strijd tegen het virus terwijl we ons steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.”

Geen additieven
Het composteerbare mondmasker is gemaakt van hennepvezels en biedt met een filtratiegraad van 98% dezelfde bescherming als een traditioneel, wegwerpbaar mondmasker. Zo is het conform de Europese veiligheidsnormen UNS-1. Bij het maken worden de vezels onder hoge druk geperst met koud water waarbij er geen additieven zoals lijm of siliconen aan te pas komen. Het elastiekje is gemaakt van RPET (gerecycleerd plastic) en dus volledig recycleerbaar. Dankzij een natuurlijke mousse rond de mond en een fijn laagje PLA-plastic, een bioplastic op basis van maïs en suikerriet, is het masker ook comfortabel om te dragen.

Duurzaam en sociaal verantwoordelijk
iearthfriendly voegt deze maskers toe aan haar assortiment dat volledig in het teken staat van duurzame en sociaal verantwoordelijke producten. Ze richten zich hiermee niet enkel op de particuliere markt maar ook op bedrijven, gemeentes en overheden in binnen- en buitenland.

Angelica Carmona: “We willen een signaal geven aan de mensen die verantwoordelijk zijn voor het gedrag van anderen. Het is dus ons doel om ook politici en andere bekende, invloedrijke figuren dit masker te laten dragen. We moeten allemaal de nodige inspanning leveren om de epidemie tegen te gaan maar we mogen niet vergeten om de impact op onze aarde te blijven verkleinen.”

Beschikbaarheid
De maskers zijn vanaf nu verkrijgbaar in de online shop per 50 stuks op iearthfriendly.com. Er is de keuze om ze los of reeds geassembleerd te kopen en er is ook een variant voor kinderen. De prijs is € 34,70 voor de klaargemaakte en € 49,06 voor de losse exemplaren.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers