donderdag, februari 29, 2024
HomeKnokke-HeistIn de Spotlight: Tine Fouquet

In de Spotlight: Tine Fouquet

Knokke-Heist, onze gemeente die gemeenschap, sport en cultuur hoog in het vaandel draagt, viert jaarlijks de ‘Knokke-Heistenaar van het Jaar’. Deze prestigieuze titel beloont buitengewone burgers die een unieke bijdrage leveren aan onze gemeenschap. Dit jaar zijn er vijf inspirerende kandidaten genomineerd, wiens verhalen de komende dagen uitgelicht worden.

De genomineerden zijn Tine Fouquet, Martin Vandenbroucke, Maxim Decuyper, Stephan Vanden Berghe en Dominiek Segaert, stuk voor stuk individuen die de diversiteit en het engagement van de inwoners van Knokke-Heist vertegenwoordigen.

Vandaag zetten we Tine Fouquet in de kijker. Fouquet, een bezielster van de Actiegroep S.O.S. Heist aan Zee, heeft zich ingezet voor de belangen van zowel Heist als heel Knokke-Heist. De geplande hoogbouw langs de Heistlaan, waarbij 117 appartementen op weilanden naast natuurgebied Sashul en Vuurtorenweiden gepland staan, heeft voor opschudding gezorgd. Bijna driehonderd bezwaarschriften werden ingediend tegen dit project, waarbij S.O.S. Heist aan Zee een cruciale rol speelde. Fouquet en haar team ijveren voor een leefbare, groene en betaalbare omgeving. “De projecten komen op plekken waar ze niet thuishoren, midden in woonkernen,” aldus Fouquet eerder in de media.

Haar nominatie en de vier andere benadrukken het belang van individuele en collectieve inspanningen binnen onze gemeenschap. Door te stemmen op uw favoriete kandidaat, erkent u niet alleen hun harde werk, maar stimuleert u ook de discussie over gemeenschapszin en culturele betrokkenheid.

Laat uw stem horen en draag bij aan het erkennen van lokale helden die een levendige en betrokken gemeenschap bevorderen. Stem nu en laat ons weten wie volgens u de titel ‘Knokke-Heistenaar van het Jaar’ verdient!