woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist maakt zich op voor de ENGIE Knokke Run met recordaantal deelnemers

Knokke-Heist maakt zich op voor de ENGIE Knokke Run met recordaantal deelnemers

Op 1 mei vindt in Knokke-Heist de jaarlijkse ENGIE Knokke Run plaats, waarbij meer dan 4000 lopers, een stijging van 1300 deelnemers ten opzichte van vorig jaar, zich zullen inzetten op verschillende afstanden.

Toename in populariteit en deelnemers

Dit jaar belooft de ENGIE Knokke Run groter dan ooit te worden met een recordaantal van meer dan 4000 inschrijvingen, wat een aanzienlijke toename van 1300 deelnemers betekent vergeleken met het voorgaande jaar. De 10 km en de halve marathon van 21 km trekken de grootste aantallen, waarbij elke afstand respectievelijk meer dan 1000 lopers aantrekt.

Uitdagende routes en een feestelijke sfeer

De lopers zullen genieten van de prachtige parcoursen die uitkijken over de kustlijn. De routes starten en eindigen in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark, en voeren de deelnemers langs opvallende locaties zoals de Zeedijk, de mondaine villawijken van het Zoute en het Koningsbos.

Officiële verklaringen en enthousiasme

Burgemeester Jan Morbee benadrukte de rijke sportkalender van Knokke-Heist en nodigde iedereen uit om na het evenement van de lokale gastronomie en het strand te genieten. Schepen van Sport Tine Gobert wees op de diversiteit van de loopafstanden die het evenement biedt, waardoor het geschikt is voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

Onderdeel van de ENGIE Running Tour

De ENGIE Knokke Run is een onderdeel van de ENGIE Running Tour, die ook andere steden aandoet zoals Brugge, Gent, Namen, Mechelen, en Hasselt. Florence Muls van ENGIE benadrukte de inzet van het bedrijf voor inclusiviteit en duurzaamheid binnen hun gesponsorde evenementen.

Praktische informatie voor deelnemers

Op de dag van het evenement kunnen deelnemers vanaf 08:00 hun deelnamepakket ophalen. De eerste race, de 21 km, start om 09:30, gevolgd door de Persil Kids Run om 10:00 en tenslotte de 10 km en 5 km races om 10:45.

Ons gedacht…

Met een combinatie van uitdagende routes, een feestelijke sfeer en een focus op duurzaamheid en inclusiviteit, blijft de ENGIE Knokke Run een essentieel evenement voor zowel de serieuze als de recreatieve loper in Knokke-Heist en daarbuiten.