vrijdag, april 19, 2024
HomekneistitvNieuwe schepen Philip Van Eeghem klaar voor de uitdagingen

Nieuwe schepen Philip Van Eeghem klaar voor de uitdagingen

Tijdens de gemeenteraad van Knokke-Heist, heeft Philip Van Eeghem, bekend als de charismatische cafébaas van Café Den Oosthoek en voorzitter van KFC Heist, zijn eed donderdagavond afgelegd als nieuwe schepen. Van Eeghem, die sinds 2018 als gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen actief is, brengt een unieke mix van professionele ervaring en lokale betrokkenheid naar deze positie.

Zijn beleidsvisie concentreert zich op klantgerichte dienstverlening, met de inwoners van Knokke-Heist als belangrijkste focus. Van Eeghem benadrukt het belang van goed onderhouden wegen en voetpaden, een kindvriendelijk fietsbeleid, en de ontwikkeling van levendige dorpskernen. “Knokke-Heist op mensenmaat” is zijn leidmotief, waarbij luisteren naar en betrekken van de burgers centraal staat.

De eedaflegging was echter niet zonder controverse. N-VA fractieleider Cathy Coudyser uitte zorgen over belangenvermenging gezien Van Eeghem’s rol als voorzitter van KFC Heist, terwijl het onafhankelijk raadslid Neil Couhysder kritiek leverde op zijn bevoegdheden. Burgemeester Jan Morbee verdedigde echter het belang van dierenwelzijn, waar ook raadslid Isabelle Goeminne (N-VA) vanuit de oppositie om had gevraagd, een bevoegdheid die Van Eeghem ook draagt, en benadrukte het belang ervan voor de gemeenschap.

Philip Van Eeghem, nu schepen en nog steeds voorzitter van KFC Heist en cafébaas, staat voor de uitdaging om zijn diverse rollen te balanceren en zijn visie voor Knokke-Heist ten uitvoer te brengen. Met zijn unieke achtergrond en enthousiasme is hij vastberaden om positieve veranderingen in de gemeente te realiseren.

1 REACTIE