Home Knokke-Heist Treinverkeer tussen Brugge en Knokke station onderbroken na tragisch incident

Treinverkeer tussen Brugge en Knokke station onderbroken na tragisch incident

0
1808
Alain Donvez

Het treinverkeer tussen Brugge en verschillende kustbestemmingen waaronder Knokke, Duinbergen en Heist werd zondagavond volledig stilgelegd na een persoonsaanrijding. Dit gebeurde ter hoogte van de spoorvertakking Blauwe Toren in Sint-Pieters. Een treinbestuurder op weg naar Blankenberge merkte rond 21 uur een lichaam op de sporen op, wat tot een grootschalige interventie van de hulpdiensten leidde.

Ondanks de snelle reactie van de hulpdiensten kon voor het slachtoffer geen hulp meer worden geboden. In eerste instantie was het onduidelijk welke trein betrokken was bij de aanrijding. De trein die het lichaam opmerkte, bleek niet de trein te zijn die het incident veroorzaakte. Deze mocht dan ook zijn route voortzetten.

Uiteindelijk bleek een trein die op weg was naar Brussels Airport de aanrijding te hebben veroorzaakt. Volgens Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel, had de bestuurder van deze trein niets opgemerkt en werd de trein pas in Brussel-Zuid aan de kant gezet.

Door het incident was er geen treinverkeer mogelijk tussen Brugge en de kustplaatsen Zeebrugge, Knokke en Blankenberge. De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) zette vervangbussen in om gestrande reizigers alsnog op hun bestemming te krijgen. De verwachting was dat de hinder tot het einde van de treindienst zou aanhouden.

NO COMMENTS