zaterdag, april 20, 2024
HomeDammeUiTPAS: Een boost voor vrijetijd in Knokke-Heist en Damme

UiTPAS: Een boost voor vrijetijd in Knokke-Heist en Damme

UiTPAS zorgt voor een revolutie in vrije tijd in Knokke-Heist

Sinds de lancering in januari 2023, heeft de UiTPAS zich snel ontpopt als een sleutelfactor in het verrijken van de culturele, sportieve en recreatieve ervaringen voor de inwoners van Knokke-Heist en omliggende gemeenten. Met een jaar op de teller, viert UiTPAS regio Brugge zijn succes en introduceert een exclusief aanbod dat speciaal is ontworpen om de trouw van zijn gebruikers te belonen.

Een speciaal aanbod voor de UiTPAS-houders

In het kader van deze viering kunnen UiTPAS-gebruikers voor 15 gespaarde punten een unieke ‘UiTPAS regio Brugge-drinkfles’ bemachtigen bij lokale verkooppunten. Dit initiatief onderstreept de waardering voor de actieve deelname van de gemeenschap aan dit innovatieve programma.

Groeiende deelname en erkenning

De uitbreiding van het UiTPAS-netwerk, met de recente integratie van jeugd-, sport-, en cultuurverenigingen sinds september 2023, heeft geleid tot een significante toename in participatie. Bijna 10.000 inwoners hebben de UiTPAS al in gebruik, waarvan een opmerkelijk aandeel met het kansentarief, wat de inclusiviteit van het programma benadrukt.

Een krachtig statement van lokale leiders

Burgemeester Jan Morbee van Knokke-Heist en Burgemeester Joachim Coens van Damme hebben zich uitgesproken over het succes en de impact van UiTPAS in hun gemeenten.

Burgemeester Morbee: “De UiTPAS heeft een ongekende dynamiek teweeggebracht binnen Knokke-Heist. Het verbindt onze inwoners niet alleen met een breed scala aan activiteiten maar versterkt ook ons gemeenschapsgevoel.”

Burgemeester Coens voegt toe: “In Damme zien we hoe de UiTPAS de drempel verlaagt voor cultuur en vrije tijd. Het is een prachtig instrument dat daadwerkelijk bijdraagt aan de levenskwaliteit van onze burgers.”

Voordelen en toekomstvisie

Met 235 aangesloten organisaties en verenigingen biedt de UiTPAS regio Brugge een rijke diversiteit aan activiteiten. Dit wordt verder ondersteund door de digitalisering van het aanbod, waardoor alles gemakkelijk toegankelijk is via de UiTdatabank en de UiTPAS-app.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de UiTPAS in Knokke-Heist, met plannen voor verdere uitbreiding en een nog groter aanbod. Het programma benadrukt de essentiële waarde van vrije tijd en streeft ernaar dit voor iedereen toegankelijk te maken.

De UiTPAS regio Brugge is niet alleen een getuigenis van succesvolle samenwerking tussen gemeenten maar ook een voorbeeld van hoe inclusiviteit en toegankelijkheid hand in hand kunnen gaan met culturele verrijking en recreatieve participatie.