zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-HeistVandalisme treft openbare toiletten in Heist: Substantiële schade en tijdelijke sluiting

Vandalisme treft openbare toiletten in Heist: Substantiële schade en tijdelijke sluiting

In een recent incident zijn de zelfreinigende openbare toiletten in Heist, een deelgemeente van Knokke-Heist, het doelwit geworden van vandalisme. Onbekenden braken binnen en veroorzaakten aanzienlijke materiële schade.

Op vrijdag 26 april 2024 ontdekte het gemeentebestuur dat er ingebroken was in verschillende zelfreinigende openbare toiletten in Heist. De daders forceerden de binnenbekleding open om de munten uit de betaalautomaten te stelen. Hierdoor is de bekabeling van zowel de elektriciteit als het betaalsysteem blootgelegd, wat de toiletten onveilig maakt voor publiek gebruik.

Gesloten Locaties

De getroffen locaties zijn om veiligheidsredenen direct buiten gebruik gesteld:

  • Elizabetlaan/Directeur-generaal Willemspark
  • Zeedijk t.h.v. Evenementenstrand
  • Zeedijk t.h.v. Vissershuldeplein
  • Zeedijk t.h.v. De Gemblinnestraat

Deze maatregelen blijven van kracht tot de noodzakelijke herstellingen zijn voltooid. De onderhoudsfirma is reeds ingeschakeld en streeft ernaar de schade zo snel mogelijk te herstellen.

Onderzoek naar daders

De lokale politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld naar de inbraken. Met hulp van het cameranetwerk in de omgeving hoopt men de daders te identificeren en verantwoordelijk te houden voor de schade.

Impact op de gemeenschap

Het gemeentebestuur erkent de overlast die dit incident veroorzaakt, zeker met het oog op de vele bezoekers die Knokke-Heist verwelkomt. Er wordt alles aan gedaan om de toiletten zo snel mogelijk weer in gebruik te nemen en de veiligheid van de voorzieningen te waarborgen.

Ons gedacht…
Dit vandalisme treft niet alleen de fysieke infrastructuur van onze gemeente, maar ook het welzijn van onze burgers en bezoekers. Het spoedige herstel van de openbare toiletten in Heist blijft een prioriteit voor de lokale overheid om de kwaliteit en toegankelijkheid van publieke voorzieningen te handhaven.