zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-HeistInternationaal Stripfestival trekt massa’s stripfans naar Knokke-Heist

Internationaal Stripfestival trekt massa’s stripfans naar Knokke-Heist

Stripfanaten verzamelden vandaag in Knokke-Heist voor de 21ste editie van het Internationaal Stripfestival. Jong en oud komen samen in zaal Ravelingen om strips te bemachtigen of voor een babbel met hun favoriete striptekenaar.

Het Internationaal Stripfestival in Knokke-Heist heeft dit weekend duidelijk aangetoond dat de liefde voor strips nog lang niet over is. De 21ste editie kon rekenen op een grote opkomst van enthousiaste bezoekers van alle leeftijden.

Toegenomen populariteit

“De interesse in strips heeft een tijdje in een dip gezeten, maar nu komt er echt weer leven in de brouwerij,” aldus organisator Albert Dewagenaere. Hij benadrukt dat het festival niet alleen jongeren aantrekt: “Maar ook bij oudere mensen zie je dat de interesse meer is dan vroeger.” Het doel is duidelijk: de jeugd aan het lezen krijgen en de liefde voor strips aanwakkeren.

Speciale activiteiten en gasten

Bezoekers konden hun hart ophalen bij de vele stands waar strips verkocht en geruild werden. Daarnaast was er de mogelijkheid om strips te laten signeren of een persoonlijke illustratie te bemachtigen van bekende tekenaars zoals Dieter Steenhaut, bekend van Jommeke, en Paul Geerts van Suske en Wiske.

Ons gedacht…

Het was aanschuiven geblazen om een tekening te bemachtigen van je favoriete tekenaar, wat het succes van het festival onderstreept. Met deze hernieuwde interesse lijkt de toekomst van het stripverhaal in Knokke-Heist verzekerd. Het festival blijft een belangrijk platform voor zowel jonge als oude fans om hun passie voor de negende kunst te delen.