Home Sport Amateurvoetbal met de handen in het haar

Amateurvoetbal met de handen in het haar


Over het amateurvoetbal en het Eerste Nationale van R Knokke FC zal pas op 25 januari een definitief oordeel geveld worden, maar erg goed ziet het er niet uit. Marc Van Ranst is alvast redelijk helder in de mainstream media.

Zoals verwacht is de crisiscel van de voetbalbond overeengekomen om nu nog geen definitieve beslissing te nemen omtrent de opstart van de competitie. Men wacht op de vergadering van het overlegcomité van 22 januari alvorens op 25 januari tot een “definitieve” beslissing te komen.

Gezien de huidig situatie rond COVID-19 stond het in de sterren geschreven dat de overheid geen toestemming zou verlenen om vanaf half januari de trainingen te laten starten. Dat was nodig om rond half februari de competitie te laten heropstarten.

De vertegenwoordigers van de Belgische voetbalbond, Voetbal Vlaanderen, de Franstalige tegenhanger en een afvaardiging vanuit de politiek namen dan ook de meest voor de hand liggende beslissing: Men hakt vandaag de knoop nog niet door. Men houdt alle opties open. Maar over 14 dagen al zou er wel een definitieve beslissing worden genomen. Die zal zich baseren op basis van de beslissingen van het Overlegcomité. Als dat comité op 22 januari geen versoepelingen in het vooruitzicht stelt, dreigt een algemene afgelasting van het lopende seizoen.

De coronamaatregelen werden onlangs verlengd tot 1 maart. En ook op 1 maart zullen we er nog niet zijn. “We moeten nog minstens twee maanden wachten tot we misschien kunnen versoepelen”, aldus Marc Van Ranst in Het Laatste Nieuws.

“Vaccinatiecampagnes? Het zal een aantal maanden duren voor je daar het effect van ziet”, beseft de viroloog. Slecht nieuws voor de grootste bijzaak binnen onze maatschappij.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers