Home Knokke-Heist Bewoners en vaak ook al het personeel gevaccineerd in de WZC's van...

Bewoners en vaak ook al het personeel gevaccineerd in de WZC’s van KH

In onze provincie kregen er tot gisteren al ruim 11.400 bewoners van woonzorgcentra een eerste coronavaccinatie toegediend.

Na een vlotte vaccinatiedag in de Noordhinder kwamen als laatste ook de bewoners van WZC OLV van Troost aan de beurt. Spannende dag! Bijna alle bewoners werden gevaccineerd en met de resterende vaccins meer dan 40 medewerkers. Onze bewoners keken erg uit naar deze dag. Er heerste een prettige sfeer op deze hoopvolle dag. Dank aan iedereen die meehielp aan deze organisatie. Onze bijzondere dank aan dr. Herlinde Janssens en dr. Frank Verleye voor de hulp bij het vaccineren . Dank aan het team van AZ Zeno en Michiel van Apotheek Lefever voor de ondersteuning en de expertise voor de nauwkeurige bereiding van de vaccins.

Dat blijkt uit de vaccinatieteller van het Agentschap Zorg & Gezondheid. De cijfers lopen weliswaar iets achter, want het zijn de woonzorgcentra die ze moeten ingeven en laten registreren. Al 114 van de 169 woonzorgcentra die onze provincie rijk is, zijn gestart met vaccineren. Zowat 3.400 zorgmedewerkers uit die centra kregen ook al hun eerste vaccindosis. Maar er zijn er nog 15.000 te gaan. In totaal moet een kleine 19.300 bewoners van West-Vlaamse woonzorgcentra hun twee vaccins krijgen.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers