Home Cultuur Chef Ignace De Savoye schrijft open brief naar "de ministers"

Chef Ignace De Savoye schrijft open brief naar “de ministers”

Stadsgenoot en Chef Ignace De Savoye, tevens oprichter van de Unie van de Belgische Horeca en uitbater van restaurant De Savoye in de Dumortierlaan, trekt aan de alarmbel via een open brief in de media. “Meneer de minister, hoelang nog moet de horeca zich opofferen?”:

“Beste ministers, virologen, beslissers in ons land… Hoelang nog … moet de horeca zich nog opofferen? Voor de schoolgaande jeugd? Voor de vakantiegangers? Voor de lockdownfeestjes? Voor de funshoppers? Voor de grensshoppers? Hoelang moeten wij nog aan het infuus hangen? Wij horen op het nieuws dat vele Belgen nog nooit zoveel hebben kunnen sparen, 1 euro op de 5. Terwijl zowat alle horecaondernemers juist de laatste spaarcenten in hun zaak hebben gestoken om te overleven! De meeste horecazaken bouwen schulden op en die zullen voor velen onder ons niet meer af te lossen zijn. Terwijl de straten vol liepen met shoppers op zoek naar eindejaar cadeautjes. Moeten veel horecaondernemers op de kin kloppen en dit met lede ogen aanzien.

“Wij kunnen ons dit niet langer permitteren! Tot op heden heb ik met de Unie Belgische Horeca niets anders gedaan dan wanhopige en gefrustreerde collega’s gekalmeerd en opgeroepen geduld te hebben. Dit allemaal om de onderhandelingen niet in het gedrang te brengen. Maar het geduld raakt op. Wij willen perspectief! Met de huidige steunmaatregelen wordt het een kaalslag van ons Belgisch bourgondisch horeca landshap. Onze huur en vaste kosten kunnen wij niet meer betalen! Ook ons personeel kan dit niet meer overbruggen. Maandenlang leven met 70 procent van het loon is niet haalbaar”, zegt hij in zijn open brief die vandaag ook in de Krant van West-Vlaanderen staat te lezen.

“Daarom is onze grootste bekommernis dat er veel gaan overstappen naar andere sectoren en wij géén personeel meer zullen vinden. Het water staat ons meer dan ooit boven de lippen. Familiale drama’s spelen zich af. Wij kunnen dit niet langer slikken. De verhuurders, banken, leveranciers staan aan onze deur. De vaste kosten blijven lopen. Het geld is op, de spaarcenten zijn op, en nu? Hoelang nog?”, aldus Ignace De Savoye één van de 36.000 horeca-ondernemers in nood. De Unie Belgische horeca werd op 12 april 2012 opgericht door Ignace De Savoye en heeft als doel om samen met al wie de Belgische horeca een warm hart toedraagt deze sector te ondersteunen. 

2 REACTIES

  1. Uw noodkreet hoor ik wel maar binnen belgie is er toch niets meer te doen zeker wend u tot Vlaanderen. Vlaanderen is de toekomst. Veel succes en steun.

  2. HOOP doet leven maar meer dan ooit moet je ook GELOVEN en verder je beroep met LIEFDE verderzetten . Er komen zeker betere tijden ,Ignace . Couragie

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers