13.9 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021
HomeZwinregioGemeente Sluis (NL)Cultuur, food en historie in Sluis

Cultuur, food en historie in Sluis


Net over de grens in Sluis speelt er van alles waarmee we ons mooie West Zeeuws-Vlaanderen nog meer in de schijnwerpers kunnen zetten. Cultuur, food, historie… onze streek heeft zóveel te bieden, dat laten we maar al te graag zien vanuit WeZienJeHierGraag. Een overzicht.
Samenwerking met musea
Het culturele achterland meer naar buiten brengen. Dat is het doel van de samenwerking tussen musea. Dit resulteerde in een gezamenlijke promotiecampagne, met steun van de gemeente Sluis. Zo adverteren musea gezamenlijk in de Badkoerier en op de Zwinregio fietskaart en staan wervende teksten op de Dick Bruna-palen op het strand. WeZienJeHierGraag helpt met de promotie: op onze socials posten we minimaal één keer per week over de musea. Ook komt alle informatie over de musea samen op onze website; dit is dus hét platform voor wie op zoek is naar informatie over ons culturele aanbod.

FOODREGIO WZVL
Onze regio staat bekend om haar mooie natuur, maar ook steeds meer om het (hoogwaardige) culinaire aanbod aan horecazaken en unieke bereidingen van chefs. Een bestemming die je kunt beleven met je zintuigen door wat uit zee en van het land komt te proeven, voelen, zien en ruiken. Voor Marcin Beaufort reden genoeg om de streek als foodregio op de kaart te zetten. Op 15 juli ging hij van start met het project ‘FOODREGIO WZVL’, dat mede mogelijk wordt gemaakt door een bijdrage van de gemeente Sluis. Marcin: “Ik wil laten zien welke producten er in onze streek zijn en werk daarvoor samen met WeZienJeHierGraag. Doel is om een brede doelgroep te bereiken die als een community gaat functioneren en waarbij je wilt aansluiten voor inspiratie en kennis over streek- en hoeveproducten, voor het ontdekken van het culinaire aanbod aan horecazaken en voor het leren kennen van unieke bereidingen van onze lokale chefs. We organiseren daarvoor onder andere rondleidingen, wandelingen, fietstochten, culinaire (kook)workshops en eettafels bij de boer.” WeZienJeHierGraag ondersteunt de promotie via posts op social media en via de website.
- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers