Home Cultuur Geen carnaval, maar wel financiële steun voor de carnavalsgroepen

Geen carnaval, maar wel financiële steun voor de carnavalsgroepen

De evenementen rond “Heist viert carnaval” zijn in 2021 geschrapt naar aanleiding van de maatregelen rond Covid-19. Dit betekent voor heel wat carnavalsgroepen uit Knokke-Heist die jaarlijks deelnemen aan de stoeten een ramp op financieel vlak.

“Aangezien de meeste groeperingen geen lid zijn van de cultuurraad, kregen zij onder geen enkele vorm ondersteuning, zegt Schepen Jan Morbee (Gemeentebelangen). Het gebrek aan inkomsten brengt bij bepaalde verenigingen die tot de kern van de stoeten behoren sterke twijfel over het voortbestaan van de vereniging. Dit willen we met het gemeentebestuur vermijden”.

De belangrijkste reden hiervoor is dat bepaalde kosten +/- constant blijven (aankopen materiaal, huren loods…) tegenover het zeer geringe uitzicht (2020+2021)
op de nodige inkomsten. Daarnaast is het zoeken van sponsors en het organiseren van financiële acties door de pandemie quasi onmogelijk.
“Er is dus een krachtige ondersteuning nodig met het oog op het behoud van kwaliteit in de stoeten. Wij zetten er vanuit het college van burgemeester en schepenen daarom graag onze schouders onder”, besluit Schepen Morbee.

Het steunpakket komt nu ter goedkeuring naar de gemeenteraad.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers