woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistGouden Jubileum van Marc Emonts-gast en Josiane Morel Gevierd in Knokke-Heist

Gouden Jubileum van Marc Emonts-gast en Josiane Morel Gevierd in Knokke-Heist

Op donderdag 30 november 2023 was het een bijzondere dag voor Marc Emonts-gast en Josiane Morel, die hun gouden huwelijksjubileum vierden in het prestigieuze Hotel Britannia, gelegen in de Elizabetlaan te Knokke-Heist. Dit vijftigjarige huwelijk werd niet alleen door vrienden en familie gevierd, maar trok ook de aandacht van het lokale gemeentebestuur.

Burgemeester Jan Morbee was aanwezig om het echtpaar persoonlijk te feliciteren namens het gemeentebestuur. Een speciaal moment was de overhandiging van schriftelijke felicitaties van het Koningspaar, wat het belang van deze viering benadrukt.

Het echtpaar, ouders van twee kinderen, Caroline en Michael, en grootouders van vier kleinkinderen, inclusief een tweeling, hebben samen een rijk gevuld leven gedeeld. Marc Emonts-gast, een voormalige gevechtspiloot bij de Belgische Luchtmacht, heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Na zijn pensionering als kolonel Vlieger Stafbrevethouder en Commandant van de vliegbasis van het 40ste Squadron in Koksijde, werd hij vliegsimulatorinstructeur. Zijn vlieglogboek is een getuigenis van zijn ervaring met verschillende vliegtuigtypes, waaronder de Thunderstreak, Mirage, en F16.

Josiane Morel’s carrière bij Apple, waar ze zelfs een certificaat van Steve Jobs behaalde, is eveneens opmerkelijk. Haar huidige betrokkenheid als vrijwilliger bij het Digipunt in de gemeentelijke openbare bibliotheek getuigt van haar aanhoudende passie voor technologie.

Naast hun professionele prestaties zijn Marc en Josiane ook bekend als leden van de Royal Zoute Golf Club, waar ze nog steeds actief zijn als golfspelers. Hun betrokkenheid bij deze club onderstreept hun liefde voor de sport en de gemeenschap.

Een interessant detail dat tijdens de viering aan het licht kwam, was de uitleg van burgemeester Morbee over de oorsprong van de ongebruikelijke familienaam Emonts-gast. Deze naam, die zijn oorsprong vindt in de Duitse naam Emunds, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Emundsen van Raeren, op de Belgische grens.

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist en de lokale gemeenschap wensen Marc en Josiane nog vele gelukkige jaren samen toe. Hun gouden jubileum is een inspirerend voorbeeld van liefde, toewijding en gemeenschapszin.