vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistJean-Pierre Culot en Rita De Decker vieren gouden huwelijksjubileum: Een liefdesverhaal dat...

Jean-Pierre Culot en Rita De Decker vieren gouden huwelijksjubileum: Een liefdesverhaal dat de oceanen oversteeg

Jean-Pierre Culot en Rita De Decker hebben recent hun gouden huwelijksverjaardag gevierd, een mijlpaal die de tijdloze aard van ware liefde benadrukt. Het paar, dat elkaar ontmoette onder de meest romantische omstandigheden denkbaar – midden op de oceaan, in de Azoren – heeft de afgelopen vijf decennia samen een opmerkelijk leven opgebouwd.

Jean-Pierre, oorspronkelijk uit Wallonië, en Rita, afkomstig uit Antwerpen, kwamen elkaar tegen tijdens Rita’s avontuurlijke reis op een vrachtschip. Jean-Pierre werkte destijds als radio-officier aan boord, een rol die essentieel was voor de communicatie over lange afstanden op zee. Hun unieke ontmoeting markeerde het begin van een levenslang avontuur samen.

Na hun huwelijk hebben Jean-Pierre en Rita niet alleen een gezin gesticht, maar hebben ze ook hun passie voor reizen en ontdekken voortgezet. Jean-Pierre’s carrière bij SAIT Electronics Marine, gespecialiseerd in maritieme radioverbindingen, en Rita’s beroep als apotheker weerspiegelen hun liefde voor avontuur en toewijding aan hun respectievelijke vakgebieden.

Het echtpaar staat bekend om hun avontuurlijke geest, vaak verre reizen makend en regelmatig de natuur in trekkend voor wandelingen. Deze levensstijl is niet alleen een getuigenis van hun liefde voor de wereld om hen heen, maar ook van hun onverminderde toewijding aan elkaar.

Hun 50-jarig jubileum werd gevierd met een speciale felicitatie van schepen Antoine Geerinckx, die namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de jubilarissen thuis in de Lentelaan eerde. Deze erkenning is een blijk van waardering voor het bijzondere pad dat Jean-Pierre en Rita samen hebben bewandeld, en een viering van hun voortdurende bijdrage aan de gemeenschap.

Het verhaal van Jean-Pierre en Rita is een inspirerend voorbeeld van hoe ware liefde geen grenzen kent, noch door geografie noch door tijd. Hun avontuurlijke geest en gedeelde passies blijven een baken van hoop en inspiratie voor koppels overal, bewijs dat liefde echt alles kan overwinnen.