Home Cultuur Kiezen tussen jeugd of sportvereniging

Kiezen tussen jeugd of sportvereniging

De verschillende deelstaten van het land hebben een akkoord bereikt over de buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren.

De activiteiten mogen blijven doorgaan, maar in kleinere bubbels van maximaal 10 personen. Aan de ouders wordt gevraagd om de activiteiten van hun kinderen te beperken tot één hobby of activiteit per week. Voor de kampjes in de krokusvakantie is er een uitzondering en zijn bubbels van 25 toegelaten.

“Nu zien we dat kinderen soms naar de jeugdbeweging gaan en in dezelfde week ook naar de voetbalclub of de muziekacademie. Dat zijn volgens de virologen te veel bubbels door elkaar”, aldus Vlaams minister van jeugd Benjamin Dalle. Een verbod op indooractiviteiten voor -12-jarigen komt er niet. “Maar we vragen om zoveel mogelijk buiten te organiseren. Alleen als het niet anders kan, een pianoles bijvoorbeeld, kan het binnen”, zegt de CD&V-minister.

12 TOT 18-JARIGEN

Voor de groep van 12 tot 18-jarigen komt er een beetje perspectief. Zij zullen voor het eerst sinds lang – weliswaar uitsluitend in de openlucht – opnieuw buitenschoolse activiteiten mogen doen. Ook voor hen geldt daarbij de beperking van de bubbel van 10. Sportwedstrijden zijn verboden, voor alle leeftijden. Binnen de bubbel kan wel een match van vijf tegen vijf gespeeld worden, maar competitie tegen andere bubbels is niet mogelijk. Volgens Dalle wordt het voorstel van de deelstaten nu voorgelegd aan het Overlegcomité.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers