zondag, april 21, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist Verwelkomt Opnieuw een Duurzame IJspiste met Winterpret voor Alle Leeftijden

Knokke-Heist Verwelkomt Opnieuw een Duurzame IJspiste met Winterpret voor Alle Leeftijden

Voor de 24e keer transformeert Alain Dagraed en zijn team in een winterwonderland met zijn intussen beroemde ijspiste. Dit jaar markeert een speciale mijlpaal, met meer dan een half miljoen schaatsers die sinds de start van het initiatief hun schaatskunsten hebben vertoond in samenwerking met het gemeentebestuur van Knokke-Heist en heel wat lokale handelaars.

Vanaf 1 december 2023 is de ijspiste weer toegankelijk voor schaatsliefhebbers van alle leeftijden. Bereid je voor op een feestelijke opening met winterse activiteiten die zeker niet mogen ontbreken in je winteragenda. De piste biedt niet alleen traditioneel schaatsplezier, maar ook de populaire Ice Bumper Cars, die sinds 2021 deel uitmaken van de attractie. Dit jaar zijn er zelfs drie extra botsauto’s op het ijs voor nog meer plezier!

Een speciale gast maakt zijn opwachting op het evenement: Sinterklaas arriveert om 17:00 uur met verrassingen voor de brave kinderen. De Jeugdraad organiseert een tekenwedstrijd, waarbij kinderen hun creativiteit kunnen tonen en kans maken op extra cadeautjes.

De officiële opening van de ijspiste vindt plaats om 19:00 uur. Een belangrijk aspect dit jaar is de focus op duurzaamheid. De ijspiste verbruikt nu 60% minder energie vergeleken met 2021. Dit wordt bereikt door een volledig afgesloten overkapping om koudeverlies te beperken, en het gebruik van ledverlichting. Ook de verwarming van het bargedeelte is aangepast om energie-efficiëntie te bevorderen.

Dit evenement belooft een magische ervaring te worden voor zowel jong als oud. Het combineert traditioneel winterplezier met een moderne, duurzame benadering, waardoor het een niet te missen attractie is in Knokke-Heist deze winter.

De ijspiste in Knokke-Heist biedt een unieke combinatie van winterse gezelligheid, innovatieve attracties en een sterke nadruk op duurzaamheid. Het is een ideale bestemming voor families en vrienden om samen te komen en te genieten van de winterse magie, terwijl men ook een steentje bijdraagt aan een groenere toekomst.