zaterdag, februari 24, 2024
HomeKnokke-HeistNieuwe Fase van Openbaar Vervoer in Knokke-Heist: Efficiënter Reizen met De Lijn...

Nieuwe Fase van Openbaar Vervoer in Knokke-Heist: Efficiënter Reizen met De Lijn vanaf 2024

Reizigers in Knokke-Heist kunnen zich verheugen op een verbeterde openbaarvervoerservaring vanaf 6 januari 2024. De Lijn, de Vlaamse vervoersmaatschappij, kondigt aanzienlijke wijzigingen aan in hun dienstverlening als onderdeel van Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid.

De veranderingen omvatten een verhoogde frequentie van de populaire Kusttram en uitbreiding van busdiensten, met als doel een naadloze integratie van verschillende vervoersmiddelen. Dit initiatief bevordert niet alleen efficiëntie in reistijden, maar draagt ook bij aan een milieuvriendelijker vervoerssysteem.

Verbeteringen aan de Kusttram en Busdiensten

De Kusttram, die reist tussen Knokke, Oostende en De Panne, zal frequenter rijden. Overdag kunnen reizigers elke 10 tot 20 minuten een tram verwachten, afhankelijk van de periode en het seizoen. Ook ’s avonds en in de weekenden wordt de dienstverlening uitgebreid.

Buslijn 41, die loopt van Brugge naar Knokke via diverse tussenstops, zal nu ook halt houden in Knokke Het Zoute en Oosthoek. Deze uitbreiding zorgt voor een betere bereikbaarheid van lokale gemeenschappen. Bovendien zal de lijn op vrijdag- en zaterdagnacht rijden tot ongeveer 2 uur.

Lijn 42, die Brugge met Breskens verbindt, blijft elk uur rijden, terwijl de nieuwe lijn 48 een directe verbinding biedt tussen de campussen van AZ Zeno in Knokke en Blankenberge. Deze lijn zal vooral handig zijn voor patiënten en medisch personeel.

Introductie van Flexvervoer

Een innovatieve toevoeging aan het vervoersnetwerk is het flexvervoer. Dit systeem, te reserveren via de Hoppin-app of -centrale, is bedoeld voor gebieden met beperkte reguliere openbaarvervoerdiensten. Het biedt een flexibele optie om van punt A naar B te reizen door verschillende vervoerswijzen te combineren. Met name voor mensen met een mobiliteitsbeperking biedt dit een uitkomst.

Gebruiksvriendelijke Planning en Reserveringen

De Lijn benadrukt het belang van vooraf plannen en reserveren, vooral voor het gebruik van de flexbus. De tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn blijven geldig voor deze dienst. De Hoppincentrale is het centrale aanspreekpunt voor alle openbaarver